22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü İlan Edildi

22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü (World REnew Day) olarak kabul edildi. Almanya’nın Bonn kentindeki BM Kampüsünde bu yıl ilk kez kutlanacak. Global %100 Yenilenebilir Enerji Platformu önderliğinde.

Global %100 Yenilenebilir Enerji Platformu önderliğinde başlatılan imza kampanyası ile belirlenen dünyanın ilk Yenilenebilir Enerji Günü, FridaysForFuture ortaklığında ilan edildi. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, yenilenebilir enerji alanındaki çok sayıda kuruluş tarafından desteklenen ilk kutlama bu yıl gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl ilk kez kutlanan "22 Haziran - Dünya Yenilenebilir Enerji Günü" kapsamında konuşan Kastamonu Entegre CEO'su Haluk Yıldız, son yıllarda enerji verimliliğine yönelik çalışmalara hız kazandırdıklarına dikkat çekerek, "Atık Biyokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi" Ar-Ge projesi ile, yılda 15 bin ton karbondioksit salımının önüne geçme imkanı yakaladıklarını vurguladı. Proje, enerji verimliliği alanında pek çok ödüle değer görüldü.

Yenilenebilir enerji platformu Global %100 RE ve yenilenebilir enerji elçisi Ruslana'nın yürüttüğü uluslararası imza kampanyası sonucunda özel günler takvimine eklenen "Dünya Yenilenebilir Enerji Günü" (World REnew Day), 22 Haziran'da Almanya'nın Bonn kentindeki Birleşmiş Milletler kampüsünde, BM İklim Değişikliği Konferansı SB50'ye paralel olarak gerçekleşecek resmi törenle ilk kez kutlanacak. Yenilenebilir enerji dünyasındaki başarıları kutlamayı amaçlayan "22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü" kapsamında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO'su Haluk Yıldız,bu anlamlı günün uluslararası ajandada yer almasının önemini vurgulayarak, sürdürülebilir çevre yaklaşımını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşeni olarak gördüklerine dikkat çekti. Yıldız, doğanın ve ekolojik sistemin korunması konusunda yürüttükleri projelere ilişkin şu bilgileri aktardı: "Gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için 50 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Altı ülkeye yayılan tesislerimizin tamamında, üretim ve sonrası tüm süreçlerde sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ediyor; hayata geçirdiğimiz kalıcı projelerle sektörümüzde pek çok ilke imza atıyoruz. Biyokütle atıklarının değerlendirilmesi ve temiz bir şekilde bertarafına yönelik çalışmaları kapsayan 'Atık Biyokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi' başlıklı proje ile yılda 15 bin ton karbondioksit salımının önüne geçme potansiyeli yakaladık. TÜBİTAK-TEYDEB destekli projemiz, ICCI Enerji Ödülleri'nin'Biyokütle ve Atık' kategorisinde ödüle layık görüldü."

Yenilebilir enerji alanına yönelik olarak, 2016 yılında ilk kez Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki MDF tesisi çatısında kurulan Hayat-GES 1 Güneş Enerjisi Santrali ile kendi elektrik enerjilerini ürettiklerini hatırlatan Yıldız, enerji verimliliği sağlamak adına tüm tesislerde mevcut motorin yakıtlı forkliftlerin elektrikli forklifte dönüştürdüklerini,2018 yılında tüketilen doğrudan enerjinin %57'sinin yenilenebilir yakıtlardan elde ettiklerini sözlerine ekledi. 




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)