Esnek Yerleşim Parçaları

Meksikalı tasarım stüdyosu Centro de Colaboración Arquitectónica ve mimarlar Rodrigo Valenzuela Jerez ve Camilo Moreno bu somut işletme okulunu Meksikalı şehir Aguascalientes yakınlarındaki yemyeşil bir alanda tamamladılar .

Kampüs, Meksika ticaret okulu Escuela Bancaria  Comercial'ın (EBC) en son karakoluna işaret ediyor . Adı Bankacılık ve Ticaret okulu olarak tercüme edilen kurum, 1929 yılında Mexico City'de kurulmuş ve o zamandan beri ülke genelinde genişlemiştir.

EBC Aguascalientes binası, geniş bir ekili avlunun etrafına yerleştirilmiş bir dizi beton hacmi içermektedir. Ekip bu içe bakan kampüs düzenlemesini seçti çünkü çevreleyen alanların gelecekteki kullanımı bilinmiyor.

Mimarlar, yemyeşil bahçeyi, sınıfların yerine gündelik karşılaşmalar için alan yaratması amaçlanan kapalı alanlarla kapattı. CCA bir proje açıklamasında , "Merkezi konsept kampüsteki en önemli alanın, kullanıcıların bir araya gelmesi ve doğal etkileşimi için sağlanan alan olduğu fikrini destekliyor" dedi .

"Bu alan, kampüsü oluşturan geleneksel parçaların en mantıklı, pratik, işlevsel ve esnek bir şekilde yerleştirilmesinden kaynaklanan boşluk olarak anlaşılan buluşma alanıdır."




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)