Düzenli Fonlar: Garden Island

Chengdu Garden Hotel'de inşa edilen  'Garden Island'  -Bahçe Ada- otelin geçmişte yıkılan ve yanlış tasarımların uygulamasıyla geçirdiği değişiklik sonrası kendi orjinal izlerini yeniden koruma hedefleriyle kurulmuştur. 

Saha koşulları ve sınırlı bütçenin göz önüne alınmasıyla tasarımda, olabildiğince asgari müdahale yaklaşımı benimsenmiştir. 

Bahçedeki yolu izleyen temel tasarım öğesi veranda, otelin merkezinde bir çay evine dönüşürken aynı zamanda eski kanopiler yolun başlangıç ve bitiş noktasındaki çay evini bir halka içine alarak taş bahçeye doğru uzamasını sağlamakta. Veranda bahçedeki taşlar ve bitkiler uygun yoğunluklu kullanımlarıyla hassas köşelerle dolu bir peyzaj yaratmakta. 

Veranda, hafif çelik yapıdan inşa edilmiştir. İnce kolonlar, arka kirişler ve zemin koyu kahverengi floro-karbon boya ile kaplanmıştır. Aynı renk malzeme özelliklerini gizlemekte ve malzeme algısının ötesinde bir seyir yolu oluşturmaktadır.  

Çeşitli taş döşeli bahçe peyzajı ve yol boyu bitkilere bakıldığında,  avluda "hareketli görüntüler" sağlayan  bir düğümler oluşturmaktadır.  İnsanların paylaşabileceği, iletişim kurabileceği ve hatta sevebileceği bir mekan haline dönen avlu çağdaş bahçe biçimi ve ortak ofis kullanımları için bir kamu hizmeti olarak faaliyet göstermekte. 

Buradaki özgün tasarımın amacı, bir bahçe tasarlamaktan ziyade, günlük yaşam içerisinde sakin ve huzurlu fonlarla  örtüşen bir ortam yaratmaktır. 

Proje Künyesi:

Proje Adı: Grand Island

Mimari & Tasarım: Epos Architecture 

Bölge/ Yıl: Çin, 2018

Fotoğraf: MİM-Var



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)