Dünyanın En Yüksek Modüler Binaları Tamamlandı


Modüler inşaat laboratuvarları Dragages Singapore ile işbirliği yapan İnşaat şirketi Bouygues Batiment, modüler yapıyla inşa edilen en yüksek bina olma özelliği taşıyan Singapur’daki Clement Canopy binasının tamamlanmasını kutladı.

40 katlı Clement Canopy, Singapur’da öğrencilerin yaşadığı bir bölgenin merkezinde yer alan bir yerleşim projesi. 459 fit yüksekliğinde iki kuleden meydana geliyor- bu da bugüne kadar modüler betonla inşa edilmiş en yüksek yapı. Binada 1899 adet modül ve 505 adet lüks daire mevcut. Projenin büyük kısmı modüller yerleştirilmeden önce saha dışında üretilmiş; bu da teknik, dijital ve estetik uzmanlık gerektiren bir güçlük.

Programın üretimi iki aşamaya ayrılmış. Modül yapıları Senai, Malezya’da ön yapımdayken,  Tuas, Batı Singapur'da sıhhi tesisat, elektrik, fayans, boya ve su yalıtımı gibi teknik ve mimari çalışmalar yürütülmüş. Modüller daha sonra sahaya taşınmış ve yapıyı meydana getirmek üzere tasarlanmış bir sıralama programına göre istiflenmiş.

Ekip, birçok potansiyel kazanım nedeniyle modüler inşaatın zorluğunu göze almış. Projenin %50’sini saha dışında sanayileştirip, inşa ederek kötü hava koşullarından kaynaklı zaman kaybını daha aza indirgemişler. Her modül oldukça katı kalite kontrolü altında üretilip, teslimden önce kusurlara müdahale edilebiliyor. Ekip bu yöntemle sahada yaşanan kaybın %70 civarında azalacağını tahmin ediyor.

Ekip mevcut metodolojisini İngiltere, Avustralya, ABD ve Hong Kong'daki çeşitli projelerde sürdürmeyi planlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)