Farklı Yapı Teknikleri ile İnşa Edilmiş: Sıra Dışı Oteller

Her ne kadar tatil kavramı genel itibariyle lüks bir otel konaklamasını çağrıştırsa da artık tatillere ve otellere bakış açısı da büyük değişim gösteriyor. Ve artık büyük enerji ve maliyet kayıplarının yaşandığı bu büyük yapılardan ziyade alternatif konaklamalar kentlilerin tercihlerine yansıyarak, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaların kullanıcıları tarafından dikkate alındığı farklı mekân tipleri sunan otel seçimleri ön plana çıkıyor. Tatil yeri arayışına girdiğimiz bu sıcak yaz günlerinde farklı yapı teknikleriyle inşa edilmiş sıradışı oteller ‘Sıradışı Yaşam Alanları’ bölümümüze konuk oluyor. 

(W) EGO: Renkli ve fütüristik bir otel...

Hollandalı mimarlık stüdyosu MVRDV, Hollanda Tasarım Haftası için farklı konfigürasyonlara taşınabilen dokuz odadan oluşan renkli, fütüristik bir otel inşa etti.

MVRDV, ‘‘Şehirler gelecekte neye benzeyecek’’ sorusuna karşılık üç hipotez ortaya atarak çok renkli fabrikasyon bir otel, kaliteli fütüristik mimari ile esneklik üçgeninde geliştirilen çözümler ortaya koydu. Mimarlığın ve tasarımın sınırlarının zorlandığı aynı zamanda işlevselliği olabildiğince kolay olan üretimlerden bir tanesi de Hollanda Tasarım Haftası’nda sergilenen bu otel projesiydi. 

MVRDV, The Why Factory ile işbirliği içinde geliştirdiği otel projesiyle iklim değişikliği, kaynakların azalması, hızlı nüfus artığı gibi sorunlara karşın gelecekte şehirlerin nasıl gelişeceği konulu bir araştırmanın parçasına katkı sunmayı hedefledi. Fütüristik oteldeki her bir renkli oda, farklı konuğa uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış ve aile, öğrenci veya mülteciler gibi gelecekteki farklı ihtiyaçlara uyum sağlayabilecek bir konaklama konseptine sahip. Yapı aynı zamanda esnek mimarinin kentsel alanların ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olmakta. 

30 metre yüksekliğindeki otel, her biri ultra canlı renkler ve çeşitli özelliklere sahip ilginç özelliklerle tasarlanmış toplam dokuz odaya sahip. Ziyaretçilerin hayallerindeki mükemmel yaşam alanını bulmak için birbirleri ile müzakere ederek oda boyutlarında değişim yaptıkları tasarım etkileşimli yöntem ile katılımcılarına mutlu olabilecekleri bir süreç kazandırmayı hedefliyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)