İstanbul Havalimanı Kleidco Yapı Sistemleri ile Tamamlandı

76.500.000 m² lik arazi üzerinde İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. adına inşası yapılan İGA Hava Trafik Kontrol kulesi, Otel ve Ofis bloklarında KLEIDCO ürünleri tercih edildi.

Uluslararası mimarlık firmalarından Kiklop Design, Grimshaw Architects, Nordic Office Of Architecture, Arup Associates, Haptic Architect ve Perkins+Will tarafından tasarlanan İstanbul Havalimanı projesinde yüksek performans değerleri ile Kleidco ürünlerinden FS50 cephe sistemleri ile ICON70-D Kapı Sistemleri kullanıldı. Birçok projenin dış cephesinde tercih edilen FS50 cephe sistemi yapı yüksekliğine bakılmaksızın dış koşullara göre verdiği dayanım performansları ve ısıl konfor değeri ile bu projelerin en önemli yapı taşı olmuştur. Otel bloğu önünde yapıya özel tasarlanan güneş kırıcı profilleri ile iç mekan ışık kontrolü ve mahremiyet sağlanması amaçlanmıştır.

Farklı coğrafi koşullarda ve farklı segmentlerde bulunan yapıların ihtiyaçları göz önüne alınarak, yüksek mukavemet ve yüksek konfor ortamı sağlanması amacıyla Kleidco Ar-Ge departmanı tarafından tasarlanan FS50 cephe sistemleri, bu projede otel misafirlerin odalarda daha sessiz bir ortamda konaklanabilmesi için ekstra akustik çözümler ile projeye adapte edilmiştir. Icon70-D kapı sistemleri, 3 metrenin üzerinde ölçülerde yüksek dayanım sağlaması sebebi ile projenin en önemli unsurlarından biri olmuştur. Sistemlerin projeye uygulaması yetkili bayilerimizden Mimsa Alüminyum tarafından yapılmaktadır. 

IGA’nın 2015 yılında açtığı yarışma sonucu Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlanan Trafik Kontrol Kulesi’nde de Kleidco Yapı Sistemleri tercih edildi. Kule tasarımı dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje arasından, İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri tarafından büyük ödüle layık görüldü.

KLEIDCO GELECEĞİ BUGÜNDEN DÜŞÜNÜYOR

Kleidco yapı sistemleri olarak 2010 yılından bu yana tekil konutlardan kamu kullanımına açılan yüksek ve büyük ölçekli yapılar olmak üzere çok sayıda projede çözüm ortağı olarak yer alarak, işveren, tasarımcılar ve karar vericilerin hayallerine ulaşmalarına destek verdik. Bunu yaparken elimizde bulunan mevcut çözümlerin yanı sıra yurt içi ve dışında yer alan partnerlerimiz ile beraber çalışarak bu isteklerin maksimum oranda yerine getirilmesi için sınırları zorladık. 

Tüm sistemlerimizde kullanılan profillerimiz için EPD (Environmental Product Declaration) belgesi alınarak, isteklerin ve trendlerin değişimine bağlı olarak sistemlerimiz ve çözüm önerilerimizde çağa ayak uydurdu, yenilikçi, ekolojik, çevreye duyarlı ve dinamik şekilde değişikliğe uğradı.

Tasarımcıların ve kullanıcıların cephe sistemlerinden beklentileri, daha büyük açıklıkların geçildiği, daha şeffaf yüzeylerin yaratıldığı, mekanların daha fazla doğal havalandırma yapmasına izin veren, enerji verimli çözümler yönünde gelişmiştir. 

Kurulduğu günden günümüze değin, sürdürdüğü AR-GE çalışmaları ile pazarın ihtiyaçlarını hissederek, estetik, maliyet ve fonksiyon kriterlerinin tümünü optimum koşullarda değerlendiren Kleidco Yapı Sistemleri, yeni çözümleri ile projelerinize değer katmaya devam ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)