Kasso Metal Panel Sistemleri ile Özgür Tasarımlar

KASSO Metal Panel Sistemleri’nde uygulanan genişletilmiş metal paneller farklı şekilleri ve boyutları sayesinde çok sayıda tasarım imkânı sunar. Üç boyutlu formu vasıtasıyla hareketli ve modern bir mekân kurmanızı sağlar.

Delikli metal işlemeye 1975 yılında başlayan üretim ve mühendislik firmamız, 1986 yılında genişletilmiş metal levha üretimini bünyesine katarak müşterilerimize ileri teknolojiye sahip patentli makinalar ile inovatif çözümler sunarak proje teslimi ürün yapabilen komple bir metal işleme tesisi niteliği taşıyoruz. Tüm imalat konularımızı tek bir çatı altında toplayarak, tek noktadan yönetim ve işletme felsefesi ile ivmelenerek yolumuza devam ediyoruz. İhracata verdiğimiz ağırlık ile milli gücümüzü uluslararası arenada göstermenin gururunu yaşıyoruz. Daimi Ar-Ge ve inovasyon mottosuyla firmamız, sektöründe ilk, Türkiye’de ise 71. Tasarım Merkezi olmaya hak kazandı.

M.Sinan Kılıç, KASSO Mühendislik Yönetici Ortak

Tasarım ve detayları kısıtlayan panel üretim ölçülerinin sınırlarını genişlettik. Dünyada ilk defa 6000 mm genişliğinde genişletilmiş metal levha üretimini gerçekleştirdik. Robotik lazer kaynak ile bronz kaynağı uygulaması üzerinde çalıştık ve özel bir proje için üretimini gerçekleştirdik.
Kasso Mühendislik olarak asma tavan, yürüme yolları, cephe panelleri ve özel üretim paneller gibi birçok ürün uygulamamız bulunmaktadır. 

KASSO Metal Panel Sistemlerinde uygulanan genişletilmiş metal paneller farklı şekilleri ve boyutları sayesinde çok sayıda tasarım imkânı sunar. Üç boyutlu formu vasıtasıyla hareketli ve modern bir mekân kurmanızı sağlar.

Milimetrelik hassas CNC makinemiz ve diğer en son üretim teknolojimizle çeşitli malzeme, şekil, renk ve ebatlarda özel delikli desenler ve şekiller oluşturabiliyoruz. Tasarımcıların hayallerindeki mekanı oluşturmalarında sonsuz imkan sunuyoruz.

Metal asma tavanlar, hafiftir, tavan yükünü artırmaz, hook-on ve lay-on sistemlerimizin montajı kolaydır, sökülebilir. Isı kaybını önler, akustik performans (ses yalıtımı) sağlar. Sıhhi tesisat, havalandırma kanalları, elektrik tesisatı gibi istenmeyen görüntüleri gizler ve havalandırma sistemi için hava akışını sağlar.
 
Çift kabuk geçirgen metal cephe uygulamalarında, modern bina tasarımında, çoğunlukla estetik kaygılara dayanan belirgin bir eğilim bulunmaktadır, oysa temel enerji tasarrufu prensipleri dikkate alınması gerektiğini her zaman vurguluyoruz. Estetik ve görselliğin ötesinde yapının iklimlendirilmesini ve %30-40 varan enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Gölgeleme elemanları, arkasındaki alanın tamamen taranmasını sağlar veya panjur sistemi olduğunda ışığı ve ısıyı “kesme” konumunda ”olabilir. Gölgeleme elemanının yapılara sağladığı faydayı ortaya koymak, tasarım sürecinde her durum için özel bir konudur. Renkleri, malzemeleri ve delme oranlarını ihtiyaçlara yönelik belirlemek ve daha ileri tasarım kriterleri oluşturmak gerekmektedir.

Standart ürün ihtiyaçları dışında müşterilerimizden gelen taleplerde projeye özel üretim ve detay çözümü hizmetleri sunuyoruz. Bu süreci diğer disiplinlerle entegre bir şekilde yürütüyoruz. Tasarım ve ihtiyaçlar doğrultusunda her proje farklı serüven oluşturuyor ve kurumsal hafızamıza işleniyor. Araştırma geliştirme yaptığımız konular levhaya verilen formlar, binayla bağlantı detayları, özel formlu panellerde birleşim detayları gibi çok çeşitli konulardan oluşuyor. Bu nedenle bu süreçleri özellikle kayıt altına alarak gelecek projeler ve nesiller için vaka incelemeleri olarak yayınlıyoruz. Tamamen yenilikçi projeler dışında tasarım prensibi belirlenmiş fakat ürün ve detayı netleştirilmiş projelerde ürün ve detay önerilerinde bulunuyoruz.  

Prefabrik modüler sistemler üzerine keyifle ve özenle çalışıyoruz. Müşterilerimizden gelen projeleri öncelikle mevcut ve geliştirilebilir üretim ve bütçe olanakları içerisinde analiz ediyoruz. Verilen kararlar doğrultusunda teknolojiyi ve bütçeyi en verimli kullanacak şekilde öneriler sunuyoruz. Ürünlerimizin kullanıldığı projeler dışında yenilikçi ve hikayesi olan projelerde müşterilerimizle aynı heyecanı paylaşarak çalışıyoruz. Yapılan analizler ve etütler sonrasında kâğıt üzerindeki çalışmalarımızı 1:1 maket ölçeğinde üretiyor ve sonuçları müşterilerimizle beraber değerlendiriyoruz. 

BINAA Studio tarafında tasarlanan İnteria Mobilya Merkezi bizim için tam olarak böyle bir süreçti. Aks genişliği 4.2m, yüksekliği 13.7m olan çift eğimli modüllerin bina girişi ile bölünmüş 85m’lik doğrusal iki parçadan oluşan sağır cephe boyunca oluşturduğu metal cephe uygulamasında, tasarımcı ekip tarafından düşünülen modül panelizasyonunun form ile ilişkisi, imalat ve detay bağlamında analiz ederek çalışmalara başladık. Modül içerisindeki 16 panel temel tasarım prensipleri korunarak 64’e çıkarıltıldı, düşeyde ana konstrüksiyon akslarında bulunan 3 aks 5 aksa, yatayda bulunan 8 aks ise 16 aksa güncellendi. Panel boyutları , uygulamada montaj/ demontaj kolaylığı sağlaması, standart panel sayısını artırarak üretimi hızlandırması ve kalıp maliyetini düşürmesi için değiştirilmiştir. Forma uyum sağlayacak özel bir bağlantı aparatı geliştirdik. Bağlantı elemanları, paneller arası sabit derz, taşıyıcı profilerle birebir uyum, montaj kolaylığı, imalattan doğabilecek toleranslar ve çelik konstrüksiyon ile alüminyum cephe panelleri arasındaki genleşme kriterleri gözetilerek tasarlandı. Yapılan bu tür kalıp çalışmaları ve teknik detaylar Kasso Mühendislik Tasarım Merkezi Ekibiyle birlikte faydalı model, patent çalışmalarla koruma altına alınmaktadır.

Ar-Ge çalışmalarının devamlılığı, yenilikleri ve inovasyonu daima gündemimizde tutmak önceliklerimiz. 

Sektörde oturtmuş olduğumuz “Mimaride Metal Kabuklar” kavramını sürekli olarak geliştirmek ve oluşturduğumuz milli tecrübe ve bilgimizi uluslararası platformda temsil etmeyi hedefliyoruz. 2019 yılı itibariyle 50’den fazla ülkede faaliyet göstermekteyiz, global anlamda Türkiye endüstrisini temsil ediyoruz. Akademik olarak yaptığımız atılımların sonuçlarını heyecanla bekliyoruz. Yaptığımız çalışmaların sürdürülebilirliğini programlı ve sistematik bir şekilde geliştirmek en büyük hedeflerimiz arasında


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)