Özlenen Mahalle Hayatı: AND PASTEL

İşveren:  AND Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. 
Konsept Tasarım: HPP International
LEED Danışmanı: Altensis


Mehmet Uğur Yıldırım, AND Gayrimenkul  Proje 
Geliştirme ve Yönetim Direktörü

“AND Pastel'i geliştirmeden önce 11 farklı araştırma yaptık. Bölgede yaşamak isteyecek insanların istek ve ihtiyaçlarını tespit ettik ve insanların eskilerden alıştığımız mahalle hayatını özlediğini ancak bu özlemi yeni nesil ihtiyaçlardan kopmadan yaşamak istediklerini gördük.'' 

Anadolu Grubu iştiraki olan AND Gayrimekul, gayrimenkul sektörüne girdiği 2011 yılından bu yana YAP-YAŞAT felsefesi ile projeler üretmekte. Bu felsefenin çıkış noktası ve altında yatan gerekçeleri öğrenebilir miyiz?

AND Gayrimenkul olarak 2011 yılından bu yana sektördeki genel kabulün aksine yap-sat değil, YAP-YAŞAT felsefesini benimsiyoruz ve ödüllü AND Kozyatağı ofis projemizden sonra Temmuz 2018’de Kartal’da yaşamın başladığı ilk konut projemiz AND Pastel’de Yeni Nesil Mahalle konseptiyle özlenen mahalle hayatını yeni nesil bir anlayışla kurguladık. 

Geliştirdiğimiz projelerin ilk aşamasından, son aşamasına kadar projelerde yaşayacak veya çalışacak insanların daha rahat, daha huzurlu ve konforlu bir hayat sürmeleri için her detayı planlıyoruz. Araştırma sonuçlarından da yola çıkarak, içten dışa tasarım anlayışıyla, geliştirdiğimiz binalara yaşam alanı olarak bakıyoruz; oralarda yaşayacak veya çalışacak insanların ihtiyaçlarına odaklanıyoruz. Yap- Yaşat felsefemizin çıkış noktası da bu; sadece bina inşa etmenin ötesinde, konfor, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz.

AND Pastel projeniz Yeni Nesil Mahalle konseptiyle hayata geçti. Bu projenin gelişim süreci ve lokasyonu itibariyle çevresine katacağı değer hakkında neler söyleyeceksiniz?

AND Pastel’i geliştirmeden önce 11 farklı araştırma yaptık. Bölgede yaşamak isteyecek insanların istek ve ihtiyaçlarını tespit ettik ve insanların eskilerden alıştığımız mahalle hayatını özlediğini ancak bu özlemi yeni nesil ihtiyaçlarından kopmadan yaşamak istediklerini gördük. Bu sebeple AND Pastel’i ‘’Yeni Nesil Mahalle’’ olarak inşa ettik.Temmuz 2018’de yaşamın başladığı projemiz 7 farklı blok, 1243 konut ve perakende alanlarıyla, orta ölçekli bir mahalle büyüklüğüne sahip ve Kartal bölgesinin en büyük ölçekli projelerinden biri. İçerisinde bir mahallenin ihtiyaç duyacağı sağlık kurumundan, eğitim kurumuna, eczaneden, terziye ve alışveriş alanlarına kadar pek çok sosyal imkânı da barındırıyor. Yaşamın başlamasıyla birlikte ise sahip olduğu nüfusu ve çevreye kattığı değer ile AND Pastel, Kartal bölgesi için önemli bir çekim ve yaşam merkezi haline geldi. Bu çekime, Kartal’ın her geçen yıl yükselen değer haline gelmesi de pozitif etki ediyor. Kartal’ın potansiyeline Kuzey Marmara Otoyolu, İzmit Körfez Geçişi ve Çanakkale Boğazı gibi projelerle İstanbul’dan Anadolu şehirlerine ve Anadolu şehirlerinden İstanbul’a gerçekleşecek akış da eklendiğinde yakın dönemde Kartal’ın hem sanayi, hem iş merkezi hem de yaşam alanı olarak daha da önem kazanacağını söylemek mümkün. Bu sebeple Kartal’ın en büyük ölçekli projelerinden biri olarak AND Pastel’in bölgesine her geçen gün daha fazla değer katacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Proje ekibini incelediğimizde özenle seçilmiş bir ekip görüyoruz. Bu değerli ekibin bir araya gelmesindeki en önemli etken neydi? Sonuca nasıl yansıdı?

Çok teşekkür ederiz. AND Gayrimenkul olarak bir Anadolu Grubu şirketiyiz ve her projemize grubumuzun bize verdiği kurumsal güçle, tecrübeyle ve profesyonelliğe olan inancımızla yaklaşıyoruz. Tüm iş süreçlerimizi henüz proje geliştirme aşamasına dahi başlamadan önce titizlikle kurguluyoruz ve işi her zaman profesyonellerine bırakıyoruz. AND Gayrimenkul olarak değerli bir ekibe sahip olmanın yanında aynı zamanda 40’tan fazla danışmanımızla dirsek teması ile çalışıyoruz. Yeşil bina danışmanından, peyzaj danışmanına, cephe danışmanından, akustik danışmana, trafik ve hatta asansör danışmanına kadar 40’tan fazla danışman şapkamız var. Diğer yandan, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Türkiye’deki tek gayrimenkul şirketi olarak, hem projelerimizde hem de iş süreçlerimizde uluslararası standartlar bizim olmazsa olmaz kriterlerimizden. İş modelimizdeki bu bakış açımızla AND Kozyatağı projemizde City Scape Global Dünyanın En iyi Ofis Projesi ve AND Pastel ile Sign of The City Türkiye’nin En iyi Konut projesi dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda onlarca ödülün sahibi olduk. AND Gayrimenkul olarak ise 2017 yılında Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Dünyanın En iyi Gayrimenkul Şirketi ödülüne layık görüldük.  

Tüm projelerinizde olduğu gibi AND Pastel projesinde de LEED Sertifikası sistemine dahil oldunuz. Yeşil Bina sertifika sistemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu sistemler satışta ve kiralamada yeteri kadar değer görüyor mu? Kullanıcı cephesinde nasıl algılanıyor?

Sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemle ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan Türkiye’deki tek gayrimenkul geliştirme şirketi olarak, LEED süreçleri projelerimizde olmazsa olmaz dediğimiz ilk kriterlerden. LEED’in binanın çevreye olan etkisini ve enerji verimliliğini belirleyen ve denetleyen net kriterleri vardır. Bu kriterleri sağladığınızda sertifika almaya hak kazanırsınız. Bu kriterler bizim şirket olarak benimsediğimiz olmazsa olmaz kriterlerle bire bir örtüşmektedir. İster ofis ister konut olsun, çevreyle uyumlu, çevreye değer katan projeler hayata geçirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. AND Kozyatağı binamız en yüksek yeşil bina derecesi olan LEED Platinum sertifikasına; AND Pastel ise LEED Gold sertifikasına sahip. Tabi ki bu sertifikaların satış ve kiralama etkisi de oldukça yüksek. Örnek vermek gerekirse, genellikle uluslararası şirketlerin kiralama yaptıkları AND Kozyatağı binamız, çoğunlukla pek çok global şirket tarafından yeşil bina kriterine sahip olduğu için tercih ediliyor. Konut tarafında da benzer durum söz konusu. Çevreye olan katkısının yanında aynı zamanda hem kiracı şirketlere hem de konut sahiplerine elektrik, su vb. gibi pek çok maliyette tasarruf imkanı veren LEED; bizim için oldukça önemli.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)