Zanaat Eseri ile Tasarım Çözümü Arasında Bir Yerde

2019 Londra Tasarım Bianeli  Paul Cocksedge tarafından yapılan Please Be Seated (Lütfen Oturun) adlı büyük ölçekli bir enstalasyona ev sahipliği yaptı. 17.senesine giren bianel, Londra’nın her tarafından gelen tasarımlara kapısını açıyor ve Londra’yı, büyük bir tasarım başkenti olarak tanıtmayı hedefliyor. Please Be Seated projesi, şehrin dört bir tarafından gelen ve uluslararası üne sahip bir dizi sanatçının sanatsal çalışmalarını, tasarımlarını ve performans bazlı işlerini bir araya topluyor.

Cocksedge,  İngiltere’nin bugüne kadar ki en azimli enstalasyon çalışmalarından birini üreterek Broadgate’i dönüştürdü. İskele tahtalarından yapılan enstalasyon çalışmasında Paul Cocksedge, ARUP ve en son teknolojilerle çalışan iç mekân düzenleme şirketi White & White ile bina ahşabını yeniden düşünmek ve yeniden kullanmak için işbirliği yaptı. 

“Enstalasyonun her bir açısı içinde bulunduğu çevreye ve hizmet ettiği fonksiyona uyumlu. Kıvrımlar, sırtınızı yaslayıp oturabileceğiniz yerler yaratmak için yukarı doğru yükseliyor aynı zamanda insanların altında gezebilecekleri ya da gölgelik bir yer bulabilecekleri bir alan yaratıyor. Enstalasyon, zanaat eseri ile tasarım çözümü arasında bir yerde duruyor. Meydanı kaplıyor ama bloke etmiyor,” diyor Cocksedge.

Broadgate için üretilen geniş ölçekli yapı, toplumun değişen ritmine cevap veriyor: yapının kıvrımları oturacak yer ve altından geçilebilen bir alan sağlıyor, dolayısıyla Londra’nın en büyük yaya trafiğine sahip bölgesini daha da geliştiriyor.

2003 yılında Sir John Sorrell ve Ben Evans tarafından hayata geçirilen Londra Tasarım Festivali, her yıl dünya çapında  tasarımcı, sanatçı, mimar ve yaratıcı endüstri topluluklarını bir araya getiren bir organizasyon.

Please Be Seated Çalışmasını 11 Ekim 2019 tarihine kadar Finsbury Avenue Square, Broadgate, EC2M 2PA adresinde görebilirsiniz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)