Feng Shui ve Sürdürülebilir Mimari Anlayışının Yansıması: Botanica House

Singapur’daki güneş enerjili muhteşem ev hemen yanındaki botanik bahçelerinin güzelliğini taşıyor

Singapur ve İngiltere merkezli Guz Mimarlık, Singapur Botanik Bahçelerinin birkaç adım ötesindeki bir alanda inşa edilecek yeni bir evin tasarımını yapmakla görevlendirildiklerinde, hayranlık verici, yemyeşil bahçelerden ilham almadan edememişler. İnanılmaz güzellikteki bahçelere bakan bir tepenin üzerinde yer alan güneş enerjili Botanica House, Feng Shui ve sürdürülebilir mimari anlayışının, sakinleştirici bir kombinasyonu olan açık bir tasarım çizgisiyle yaratılmış.

14.000 metrekareden fazla bir alana yayılan Botanica House, gerek doğal malzemeler içeren yerel inşaat teknikleri gerekse çatıda kurulu güneş panelleri vasıtasıyla üretilen temiz enerji kullanımı sayesinde pastoral ortamına uyum sağlamayı başarıyor. Botanik bahçelerine bakan bir tepenin üzerinde yer alan ev üç kattan oluşuyor ve geniş konsollar sayesinde yapı tepenin üzerinde “süzülüyormuş” görüntüsü uyandırıyor.

Evin giriş kısmında peyzajlı bir gölet ve şelale göze çarpıyor. Avlunun hemen ardından başlayan iç mekânın dışarıyla bir dizi bağlantısı var.

Tasarım etraftaki doğal ortamdan ve evin hemen yanı başındaki bahçelerden ilham alınarak yaratılmış olsa da, bir diz Feng Shui prensibine de bağlı kalınmış; yuvarlak asansör ve ön kapının mesafe açısı bunlardan bazıları. Tasarım da suyun yeri de büyük; insanın üzerinde gayet yatıştırıcı bir etkisi olan ve bir nehri andıran gölet evin etrafını çevreliyor ve iç mekâna doğru ilerliyor.

Tabandan tavana pencereler ve dışarıya açılan sürme kapılar sayesinde evin dışarıdaki doğal ortamla güçlü bir bağlantısı var. Bir dizi tavan penceresi de içeriye doğal ışık girmesini sağlıyo


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)