BTM AR-GE İle Fark Yaratıyor...

45 yıllık başarılı ve köklü bir şirket olan BTM, dünya markası olma yolunda adımlarını güvenle atarken AR-GE merkeziyle de sektöre örnek oluyor.

BTM, kurulduğu günden bu yana çok yönlü büyüme stratejisini kararlılıkla sürdürerek, yalıtım sektöründeki müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini; mühendislik yoğun entegre çözümlerle birlikte, kolay, hızlı, çevreci, uygulama maliyetinden tasarruf edilebilecek ürünler sunarak karşılamayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, İzmir/Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 1986 yılında kurmuş olduğu AR-GE Laboratuvarı ile birlikte, bugün 7 ürün grubunda 800 adede varan ürün yelpazesi ile yalıtım sektörünün öncüsü olmayı sürdürüyor.

BTM’de ilk adım olarak teknolojik yol haritasını oluşturuldu; kısa, orta ve uzun vadeli teknoloji planlaması çerçevesinde AR-GE projeleri çeşitlendirilip güçlendirildi. Bu yol haritası sayesinde BTM, 2017 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen unvanla sektöründe ilk AR-GE Merkezi’ne sahip firma oldu. Yalıtım sektöründe, farklı kullanım alanlarına yönelik yüksek katma değerli yeni ürün çalışmaları yapılan BTM AR-GE Merkezi’nde şu anda, 4 adedi TÜBİTAK, 1 adedi UNIDO onaylı olmak üzere toplamda 14 adet yenilikçi AR-GE projesi yürütülmektedir.

BTM, kısa vadeli beklentileri yüksek olan ve yüksek bütçeli yatırımları gereksiz gören şirketlerin orta ve uzun vadede kalıcı ve sürdürülebilir olmaktan çıkacağına ve rakiplerin gerisinde kalmaktan başka alternatifleri olmayacağına inanmaktadır.  AR-GE ve inovasyonun ivme kazanması için öncelikle gençlerin bilim ve teknolojiye yönlendirilmesi daha sonra uygulama yapabilecekleri alanların yaratılması büyük önem taşımaktadır.

BTM, AR-GE’ye yatırım yaparak; rakiplerden farklılaşmayı, ürünlerinin uluslararası pazarlarda daha fazla tercih edilmesini ve sürdürülebilir olmayı hedeflerken aynı zamanda da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde katkı sağlamanın önemini vurguluyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)