Amerikan Sert Ağaç Uygulamaları 2: L28 Aşçılık Platformu

İsrail’deki yenilikleri dünyaya tanıtmayı hedefleyen sivil toplum örgütü Start-Up Nation Central (SNC) tarafından başlatılan L28 Aşçılık Platformu, İsrail’in yenilikçi ve girişimci şefleri tarafından açılan ilk Restoran olma özelliği taşıyor. Start-Up Nation Merkezinin yeni binasının giriş katında yer alan restoran, yerel bir mimarlık şirketi olan Kimmel Eshkolot Mimari tarafından tasarlanmış.

Kimmel Eshkolot Mimarinin kurucularından Etan Kimmel konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Tavan  Amerikan kırmızı meşe ağacından imal edilen çıtalarla kaplı; bu çıtalar, aynı zamanda aşağı doğru sarkarak farklı oturma alanlarını birbirinden ayıran duvarlar oluşturuyor. Yine kırmızı meşeden imal edilmiş çıtalar yükseltilip alçaltılabilen perdeler yaratmak için de kullanıldı. Bu perdeler misafirlere özel alanlar yaratmak için platformların etrafına tam oturacak şekilde tasarlandı. Ayrıca barın ve mutfak kısmının üzerinde de yine kırmızı meşeden çıtalarla yapılmış kemerler mevcut; merdiven parmaklıkları da bu çıtalarla oluşturuldu. Her bir panelin üzerindeki çıtaların konumunu ve yoğunluğunu farklı kullanarak dalgalı bir yüzey yaratmayı aynı zamanda da ışığı ve manzarayı kontrol etmeyi hedefledik.”

“Camdan bir küp içinde yer alan alanın çağdaş tasarımında Amerikan meşesinin sıcaklığını istememiz temelde estetik nedenlere dayanıyordu. Ayrıca meşe akustik sorunlar için de fevkalade bir çözümdü. Kırmızı meşeyi hem kaplamada hem de kereste biçiminde kullanarak endüstriyel ve doğal malzemenin birleşmesini sağladık. Cilalı beton duvarlar, tavandan dalgalı biçimde sarkan keresteden imal edilmiş halatlarla birleşiyor; yeşil bitkilerle kaplı duvar da siyah çelik çerçeveli açık mutfağın hemen yanında yer alıyor.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)