Amerikan Sert Ağaç Uygulamaları 3: The Hungry Fox

Autocentro, Essendon Fields’daki The Hungry Fox dünyanın dört bir yanından doğal malzemeler kullanılarak tasarlanmış ve yine dünyanın dört bir yanından yiyecekler sunduğu menüsü gerçekten iştah açıcı.

Kafe, Avustralya’da açılan, dış kaplamasında termal işlem görmüş Amerikan lale ağacı kullanılan ilk proje olma özelliği taşıyor. Zengin renk ve düzgün dokusundan ötürü tercih edilen Amerikan lale ağacı,  Bruce Henderson Mimarlığın aradığı estetik etkiyi ve istikrarı vermiş. Termal modifikasyon sürecinde lale ağacı neredeyse yanma noktasına kadar ısıtılıyor. Bu da kerestenin moleküler yapısını değiştiriyor ve  dış kullanıma dayanıklı bir malzemenin çıkmasını sağlıyor. Minimal düzeyde bakım gerektirdiği içinde bu tip projeler için mükemmel bir seçenek haline geliyor.

İç mimarlık şirketi Lukas Partners kafe için çağdaş, sıcak ve davetkâr bir iç mekan tasarlamış. Biyofilik tasarım prensiplerinin ve bu prensiplerin yarattığı duygusal etkinin bilincinde olan mimarlar mekânda Avustralya’ya özgü bir doğal yaşam alanı oluşturmaya çalışmışlar. Fındık ve okaliptüs tonlarından ilham alan mimarlar doğal malzemelere yoğunlaşmış. Tonozlu tavan  termal işlem görmüş Amerikan lale ağacının geniş ölçüde kullanıldığı alanlardan biri. Bu zenginlik taş mutfak tezgâhı ile dengeleniyor. Evin ön kısmında, çelik kenarlı, kadife kaplama granit göze çarpıyor ve müdahale edilmemiş beton zemini dengeliyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)