Amerikan Sert Ağaç Uygulamaları 7: Kalida Sant Pau Binası

Barcelonadaki yeni Kalida Sant Pau binasında termal işlem görmüş lale ağacı kullanıldı. Amerikan Hardwood Export Council, Barselona'daki kanser hastaları  bakım merkezlerinden biri olan Kādada Sant Pau binasına termal tadilat ve kalifiye marangozluk işleri bağışı yaparak modern topluma ve insanların refahına katkıda bulundu.

AHEC yeni Kalida Santa Pau binasının dış kısımdaki kameriyesine ve çit kafesli dış cepheye Amerikan lale ağacı bağışladı. Bina, Miralles Tagliabue EMBT studio’dan mimar Benedetta Tabgliabue tarafından tasarlandı. İç tasarım ise mimar ve iç tasarımcı Patricia Urquiola’ya ait. Termal olarak işlem görmüş lale ağacı hava koşullarına karşı dayanıklı ve binanın görüntüsüne zarafet katıyor.

Ziyaretçilerin ana binaya girmek için altından geçtikleri kameriye bahçeyi koruyucu bir tabaka olarak tasarlanmış. Lale ağacından imal edilen ahşaplar küçük üçgenler oluşturuyor ve etraflarında çelik çerçeveler var; böylece dış mekânda dokunsal kontrastlar yakalanmış ve geleneksel hastane binası havasından kaçınılmış.

Çit kafesli dış cephe termal işlem görmüş lale ağacından imal edilmiş yatay kerestelerden oluşuyor. Bu şekliyle bina doğal ışık alırken hastanın mahremiyeti de korunmuş oluyor. Benedetta Tagliabue, “Kalida Sant Pau binasının dış kısmında termal işlem görmüş lale ağacı kullanmak harika bir fikir oldu çünkü binaya zarif bir ahşap yapı görüntüsü kazandırdı.”dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)