Biçimiyle Tepelik Bir Araziyi Andıran Proje

Heatherwick Studio, Şanghay’daki 1,000 Ağaçlı Binasının son görüntülerini yayınladı. Ağustos 2019 tarihine kadar uzanan görüntüler, 300,000 metrekarelik projenin inşaat sürecini gösteriyor; 2020’de açılması beklenen ve çift tepe şeklinde tasarlanan binanın tepelerinden biri neredeyse tamamlanmak üzere.

Şanghay şehir merkezine yakın bir noktada yer alan karma proje adından da anlaşılacağı gibi ağaçlarla kaplı bir yapı; yapı bu biçimiyle tepelik bir araziyi andırıyor. Beton sütunlar binanın tepesine doğru genişleyerek bitkileri yerleştirecek daha büyük alanlara yer açıyor. M50 sanat bölgesi ve parkın yakınında yer alan projeyle Heatherwick Studio, yoğun ama düz görünümlü kentte yeşil bir tepe haya etmiş.

Yayınlanan son resimlerde 15 dönümlük projede iskelelerin kalktığını, işin artık tamamlanmak üzere olduğunu görüyoruz. Yapı içinde bulunduğu çevreyle ve hemen yanındaki nehirle mükemmel bir etkileşim içinde. İmar şirketi Tian An China tarafından girişimi başlatılan proje devlete ait araziyle birbirine bağlanan ve mevcut tarihi binaları da bünyesine dahil eden iki ayrı arsa üzerinde inşa ediliyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)