Geleneksel Ofis Kalıbının Dışında

Sürdürülebilir mimari, düşük etkili yapıya ve doğal veya geri dönüştürülmüş malzemelere odaklanır. Goldman Westlink'in pazarladığı yeni paket de işte bu tip bir binayı kapsıyor.

A Work of Substance  tarafından tasarlanan ofis alanı şu anda Hong Kong'un Tuen Mun bölgesinde bulunuyor. Ofis, toplamda dört nakliye konteynerinden inşa edilmiş. Ofis çok cepheli olacağından ötürü nakliye konteyneri tercih edilmiş. Ayrıca, müşterileri Goldman Westlink bir nakliye şirketi olduğundan, konteyner mükemmel bir sembol olmuş. Konteynerlar malların taşınmasını sembolize ettikleri kadar, sürdürülebilir bir opsiyon da sunuyorlar. Geri dönüştürülmüş ve ikinci kez hayata kazandırılmışlar. Ayrıca, tasarım modüler olduğu için şirketin ofisleri demonte edip başka bir yere taşıma olanağı da mevcut. Ofislerin inşası da başka bir yere taşınması da arazi üzerinde minimal bir etki yaratacak.

Dört adet konteyner altı adet iç mekana dönüştürülmüş. Hepsi de geniş pencereler sayesinde bol miktarda doğal ışık alıyor ve civarın manzarasını yansıtıyor. Kereste donanımlar metal yarattığı endüstriyel hissi hafifletiyor ve binaların çevre manzaranın içinde dağılmasını sağlıyor.

Konteynerlerin istiflenmesi, A Work of Substance’ın veranda ve oturma alanı ile birlikte iki toplantı ve çalışma alanı yaratmasına olanak tanımış. Uzun ahşap tahta masa ve ofis için teknolojik donanımlarıyla diğer ofis binalarına benzese de geniş pencereler ve minimalist tasarım kesinlikle binayı benzerlerinden ayırıyor. A Work of Substance geleneksel ofis kalıbının dışına çıkmakla övünürken içinde çalışmayı herkesin arzu edeceği bir ofis yaratıyor.

A Work of Substance, aralarında Hong Kong, Niseko, Seoul, Hội An, Singapore, Bali, Flores, Paris, Megève Vancouver ve Milan’ın da bulunduğu, dünyanın dört bir yanında ofislerinin bulunduğu uluslararası bir tasarım ajansı.

A Work Of Substance mimarları konuyla ilgili şunları söylüyor:“Hong Kong tasarım devriminin tam merkezinde çalışan otuz kişilik ekibimiz, tasarımı sanatını, yerel kültürü ve bölgeye özel mahalleleri yeniden canlandırmak için bir araç olarak kullandı. Hong Kong’u insanların ilham aldığı bir yere dönüştürecek işler üretiyoruz. Her daim cüretkar ve meraklıyız; mobilya, aydınlatma ve diğer donanımlarımızı devreye soktuğumuz yeni projelere ve alanlara açılıyoruz. Bu süreçte tedarikçilerle de güçlü ortaklıklara imza attık ve Hong Kong’un kültürel mirası ve ürünleri konusundaki bilgimizi de derinleştirdik.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)