İskandinav Ruhunun Sürdürülebilir Tasarıma Entegrasyonu

Henning Larsen Mimarlık ve MSR Tasarım, İskandinav ruhunu sürdürülebilir tasarıma entegre edecek Minneapolis Yeni Kamu Hizmet Binası için yarattıkları ödüllü tasarımlarını sergiledi. Minneapolis Belediye Binası'nın karşısında yer alan çok amaçlı yapı, kentin yeni kamu hizmeti yüzü olarak düşünülmüş. Çalışanlara sağlıklı bir çalışma ortamı sunmanın yanı sıra halka açık alanlar da yaratmayı da planlayan bina, LEED Gold sertifikası alma hedefiyle tasarlanmış.

250.000 ila 300.000 metrekare arası iç alan içermesi beklenen Yeni Kamu Hizmet Binası, yüzlerce çalışana ev sahipliği yapacak. Minneapolis’teki yeşil dokudan ve parklardan ilham alan binaya bir de halka açık peyzajlı bir plaza eklenmiş. Bu yeşil, açık alan binanın hemen bitişiğindeki Belediye Binasıyla olan bağlantıyı güçlendireceği gibi sokağın hareketlenmesine de yardımcı olacak. Mimarlar, enerji taleplerini en aza indirmek için binanın kütlesini ve yönünü belirlemek amacıyla iklim simülasyonları ve analizlerinden faydalanmışlar.

Henning Larsen Mimarlık konuyla ilgili olarak şöyle diyor: “Bina gerçekten de herkese uygun olacak. Kentsel bir girişim olarak proje, dışarıya açık ve kamusal işlevleri olan alanlar yaratarak halkı binaya davet ediyor. İskandinav ruhundan etkilenerek yarattığımız bu tasarım yaklaşımı ortak çalışmaya ve yenilikçi çalışma alanlarına yoğunlaşıyor ve sürdürülebilirliği de bu yaklaşıma dâhil ediyor; ayrıca, gün ışığının insanın en doğal hakkı olduğunu ve sağlıklı bir çalışma ortamına çok büyük katkısı olduğunu vurguluyoruz.”

On katlı binanın iç tasarımı açık merdiven tasarımı ve ortak alanlarla çalışanlar arasında iş birliğini teşvik ediyor. Optimize bir dış cephe sistemi sayesinde binanın içindeki doğal ışık miktarı ayarlanabiliyor; içerideki bitkiler ve doğal malzeme de çalışanların refahını gözetiyor. Minneapolis Yeni Kamu Hizmetleri Binasının, 2020 sonbaharında tamamlanması bekleniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)