Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Yapılan Harika Bir Tatil Evi

Kopenhag’a bir saat mesafedeki bu keyifli tatil evi yemyeşil bir ormanın ortasında, plajın sadece birkaç adım ötesinde yer alıyor. Nordhavn merkezli Lendager Grup tarafından tasarlanan Holiday Cabin birbiriyle bağlantılı beş binadan oluşuyor; bu binaların tamamı yıkılan inşaatlardan ve yerel fabrikalardan toplanmış atık malzemelerle inşa edilmiş. 

Mimarlar, yapıyı çevreleyen el değmemiş doğaya saygılarından ötürü bu birbiriyle bağlantılı beş binayı döngüsel prensiplere bağlı kalarak inşa ettiklerini söylüyorlar. Tasarımcılar, binaların tasarımı esnasında elden çıkarılmış bina malzemeleri bulmak için bölgede araştırma yapmışlar ve zemin kaplama işi yapan bir şirkette harika bir atık ahşap kaynağı bulmuşlar. Yıkılan inşaatlardan eski tuğlaları toplayıp, yeniden kullanıma almışlar.

Kabinin dış kısmı, yapı çerçevesi ve açıktaki kirişleri atık odundan imal edilmiş. Ahşap yeniden kullanıma hazır hale getirmek için Japon geleneksel muhafaza yöntemi olan shou sugi ban işlemi görmüş. Bu 700 yıllık uygulama dış cepheye dayanıklılık ve esneklik kazandırdığı gibi, koyu renk kaplamalar binayı çevreleyen yemyeşil ormanla uyumlu bir hal alıyor.

Kabin konuklara şehir hayatının koşuşturmasından uzakta, harika bir inziva alanı sunuyor. Her bir kabinden ve teraslardan kesintisiz bir deniz manzarası görmek mümkün.

Yapı toplamda 1700 metrekare bir alanı kapsıyor ve beş adet yatak odası, üç adet oturma odası ve üç adet banyodan oluşuyor. Ana oturma odası açık plan yapılmış; tam donanımlı bir mutfak ve yemek alanını kapsıyor. Ayrıca şöminenin etrafına yerleştirilmiş koltukla ve sandalyeler mevcut. Tavandan zemine uzanan pencereler ve tavan pencereleri sayesinde iç mekân doğal ışık alıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)