Flat House, Radikal Ölçüde Düşük Karbonlu, Çığır Açan Bir Ev Tipi

Kenevir ve keten içeren biyoplastikler ile geliştiren kırsal bir AR-GE tesisi olan Margent Çiftliği'nde yer alan Flat House, radikal ölçüde düşük karbonlu, çığır açan bir ev tipi. Üç odalı ev, daha büyük ev inşaatı ölçeklerine uygulanacak, önceden imal edilmiş sürdürülebilir kenevir bazlı yapının prototipini oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır. “Mühendisler ve malzeme uzmanları ile birlikte çalışarak, çiftliğin 20 dönümünde yetişen kenevirle doldurulmuş prefabrik bir panel geliştirdik. Parçaları yerine yerleştirmek sadece 2 gün sürdü,” diyor proje mimarları.

Proje, saha dışı inşaat bağlamında doğal malzemeleri araştıran bir araştırma organizasyonu olan Material Cultures’ın kurulmasına da ön ayak olmuş.

Bina birbiriyle bağlantılı bir dizi alandan oluşuyor; çift kat yüksekliğe sahip tavana rağmen sıcak bir oturma odası alanı ve uyumak için diğer odalar. Practice Mimarlık bu sahayı bulmak için Margent Farm ile çalışmış. Bina izin verilen imar içerisinde, mevcut bir ahırın kapladığı alanı kaplayacak ebatta yapılmış. Bu ortak çalışmayla birlikte yeni bir kenevir lifi kaplama ürünü geliştirilmiş ve ilk kez bu binada kullanılmış.


Flat House / Practice Architecture + Material Cultures
KONUT PROJESİ CAMBRIDGESHIRE, İNGİLTERE
Mimarlar : Material Cultures ; Architects: Practice Architecture
Alan: 100.0 m²
Sene: 2019
Fotoğraflar: Oskar Proctor


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)