Rotterdam için “Ağaç Bir Ev”

Mimari Sürdürülebilirliğin Öncülerinden “Ağaç Ev” Hollanda’nın En yüksek Hibrit Yapısı Olmayı Hedefliyor.

140 metrelik, 37 katlı “Ağaç Ev”, Hollanda’nın en yüksek hibrit yapısı olarak tasarlanmış ve Rotterdam’a yeni, cesur bir hava katmayı hedefliyor. Uluslararası alanda ödül kazanan bu tasarım, imar şirketi Provost ve PLP Mimarlığın ortak imzasını taşıyor.

Kredi bilgileri: Wire Collective

Proje, ofisler, ortak çalışma alanı, kafeler ve dükkânlarla birlikte toplam 275 apartman ünitesini içeriyor. Yedinci kattaki  restoran yemyeşil bir terasa bakıyor; zemin katta ise dükkanlar, kafeler ve çok fonksiyonlu etkinlikler ve performanslar için ayrılmış bir alan mevcut. Kule, merkez istasyona yakınlığı ve sunduğu diğer tüm imkânlar göz önünde bulundurulduğuna halkın ilgisini çekecek gibi görünüyor. Dairler üst katlarda yer alırken, alt katlarda teknoloji şirketleri ve onlar için düzenlenmiş ortak çalışma alanları yer alıyor.

Yenilikçi hibrit yapı, beton podyum ve ahşap çerçeveli kuleye sahip merkezden oluşuyor. Tasarımda, önemli miktarda yeniden kullanılmış ve geri dönüştürülmüş malzeme, yağmur suyu toplama ve yeniden kullanma ve CO2 depolama kullanılmış. Dış balkonlar ve teraslar, biyolojik çeşitlilik vaadini doğrulayacak şekilde ağaçlar ve bahçelerle dolu camlı seralardan oluşuyor. Kulenin cam kaplı cephelerinde kereste kaplı balonları görüyoruz. Balkonların bazıları merdivenlerle birbirine bağlanıp, dış cepheye dinamik bir görünüm katıyor.

Kredi bilgileri: Wire Collective

PLP Mimarlığın ortaklarından Ron Bakker konuyla ilgili şöyle diyor: “Biz sınırları zorlayan binalar tasarlamayı seviyoruz ve Rotterdam İstasyonun hemen üzerindeki bu yenilikçi, sürdürülebilir, karma kullanımlı yapı, geleceğin şehirleri için yeni bir tipoloji oluşturuyor.”

İnşaatın 2021 senesinde başlayıp, 2024 senesinde tamamlanması bekleniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)