İklimIN Projesi kapsamında İklim Değişikliğine Dikkat Çekildi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ağustos 2017 tarihinden bu yana yürütülmekte olan “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi (İklimIN) Projesi kapsamında çağımızın en önemli küresel sorunu olan iklim değişikliği alanında bilinç artırmak, küresel ve ulusal düzeyde çevre sorunlarına dikkat çekmek, duyarlılığı artırmak için yürütülen hibe programı, eğitimler ve iletişim faaliyetleri kapsamında yaklaşık 4 milyon 215 kişiye ulaşıldı.

30 ay boyunca uygulanan İklimIN Projesi, 5 Şubat 2020 tarihinde Kapanış Konferansı ve Töreni ile sona erdi. Kapanış Konferansı ve Töreni ünlü oyuncu, senarist ve UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın katılımı ve sunumu ile gerçekleşti. Projeye ilişkin sonuçların paylaşıldığı Kapanış Konferansı ve Töreni’nde proje sonuçlarının paylaşılmasının ardından Mert Fırat’ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Proje kapsamında oluşturulan İklim Değişikliği Ulusal İletişim Stratejisi ve Planı sunuldu ve 37 hibe projesinin temsilcilerinin katılımlarıyla İklimIN kapsamında yürütülen yerel çabalar katılımcılar ile paylaşıldı.

30 ay süresince uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin toplam bütçesi 5 milyon 331 bin 085 Avro.

Projenin en önemli faaliyetlerinden biri olan hibe programı kapsamında 27 ilde yürütülen 37 projeye toplam 3 milyon 500 bin Avro fon sağlandı; 714 bin kişiye doğrudan ulaşıldı. 13 Büyükşehir Belediyesi, 11 Üniversite, 9 yerel kamu kurumu ve 4 Sivil Toplum Kuruluşu ile yenilenebilir enerji uygulamalarından, yeşil altyapı planlamaya, ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarından strateji ve eylem planları hazırlanmasına kadar pek çok alanda yürütülen hibe projeleri ile yerel çabalar desteklendi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)