Suyun İçinde Bisiklete Binmek

Burolansdschap’in yürüttüğü mevcut göllerin doğal biçimde korunması projesi kapsamında Belçika'nın en büyük göl bölgesi olan De Wijers'de, lens°ass mimarlık tarafından bir benzeri daha bulunmayan bir bisiklet yolu yapıldı. 2016 senesinde açılan ve o günden bugüne binlerce turisti ağırlayan bu bisiklet yolu, 2018 yılında TIME Dergisinin dünyanın en güzel 100 yeri listesine girdi.

Görsel: luc dalemans ©

Limburg bisiklet güzergah ağı üzerinde visitlimburg.be küratörlüğünde bir dizi bisiklet yolu ve köprü, ziyaretçileri doğal manzarayı keşfetmeye davet ediyor. Bunlardan biri de lens°ass mimarlık tarafından tasarlanan ve “suyun içinde bisiklete binmenin” çekiciliğini sunan bir bisiklet yolu; bu yol sayesinde ekoloji ve turizm arasında oldukça güzel bir denge yakalanmış.


Doğa koruma projesinin bir parçası olarak, göllerin faunası ve florası da yenilenmiş. Tahtadan yapılan köprü sayesinde göllerin üzerinde dolaşmak artık mümkün. Peyzajdaki bu değişikliklerle açık hava müzesinden göle giden yol da eşsiz bir perspektif kazanmış. Kısacası, Lens ° ass mimarlık ve burolandschap tarafından gerçekleştirilen tasarımın, doğa severlerin Wijers’in tarihi göl manzarasını deneyimlemeleri için mükemmel bir fırsat sunduğunu söyleyebiliriz.

Proje Bilgileri

Proje adı:  Bokrijk Gölde Bisiklet
Proje sahibi:
visitlimburg.be
Lokasyon:
Genk, Belçika
Tasarım:
lens°ass Mimarlık
Mevcut Göllerin Koruma Altına Alınması:
Burolandschap


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)