Yeşil Tepenin Altına Gizlenen Ev

Rus Mimarlık şirketi Niko Mimarlık çatıdan fırlayan koni biçiminde pencereleriyle, yapay bir tepenin altına Teletubby tipi bir ev inşa etti. House in the Landscape adı verilen Moskova yakınlarındaki üç odalı ev üzeri çimenlerle kaplı tümseklerin arasında gizleniyor.

Bu eğlenceli yeşil çatı, İngiliz çocuk televizyonunun popüler Showlarından Telettubies’in evini andıracak şekilde tasarlanmış.

Evin kuzey cephesi camlı duvarlarla kaplı ve göle bakan avluya açılıyor. Yeşil manzara ile kontrast oluşturan duvarlar beyaz boyayla kaplanmış. Evin her iki tarafındaki yollar tepelere doğru ilerliyor. Evin U biçimindeki planı güneşin gün içerisindeki döngüsüne göre ayarlanmış.

Oturma alanlarının üzerindeki tavan pencerelerinden içeriye sabah ışık girerken, akşamları da yatak odaları ışık alıyor. Camdan duvarlar avlulara bakıyor. Oldukça geniş olan oturma odası, yemek odası ve mutfak yukarıdaki tepenin biçimini andıran mağara benzeri bir çatıyla tamamlanmış. Oturma odasında, geniş çatı penceresinin altında yere gömülü, yuvarlak bir oturma alanı mevcut. Bu alan kavisli ahşap bir separatörle yemek odasından ayrılıyor.

Açık koridordan batı kanadına geçiliyor; bir dizi ahşap çıta ve derin pencere pervazlarıyla ana yatak odasına mahremiyet kazandırılmış. Heykeli andıran beyaz bir merdivenle birinci kata çıkılıyor. Üst katta iki yatak odası daha var ve teras kuzey taraftan gölü görüyor. Duvarın bir kısmı terasa sundurma yapacak şekilde kıvrılıyor. Merkezde bulunan bir heykelin etrafında düzenlenmiş olan avlu ahşaptan yapılmış bir yolla son buluyor; bu yol, göle bakan yine ahşaptan yapılmış bir platforma çıkıyor. İç mekânlar, açık odalar için odak noktaları sağlayan çeşitli sanat eserleri, mobilya ve heykellerle çerçeve kazanmış.

Mimarlar: Nikolaev Stanislav, Kulich D, Nikolaev S, Salov A, Oseckaya T, Kulich D
İç Mimari:
Nikolaev S, Klimov D
Peyzaj:
Ecopochva, Petelin Alexey, Suhova Olga
Fotoğraflar:
Sergey Ananiev 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)