Kasso İle Mimaride Metal Kabuklar

Faaliyetlerine 1975 yılında metal işlemeyle başlayan üretim ve mühendislik firması Kasso, 1986 yılında genişletilmiş metal levha üretimini de bünyesine katarak Tekşan-Kasso ortaklığını kurmuştur.

Kasso Mühendislik, bugün İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayii bölgesinde yer alan fabrikasında, ileri teknolojiye sahip patentli makineleri ile müşterilerine yenilikçi çözümler sunabilen ve proje teslimi ürünler geliştirebilen tam teçhizatlı bir metal işleme tesisi niteliğindedir.

Selçuk Ecza Genel Müdürlük- Tabanlıoğlu Mimarlık

Tüm imalat konularını tek bir çatı altında toplayan Kasso Mühendislik, tek noktadan yönetim ve işletme felsefesiyle faaliyetlerine devam etmektedir. “Mimaride Metal Kabuklar” kavramını yapı sektöründe oturtmuş olan markanın ürünleri, endüstriyel uygulamaların yanı sıra mimari projelerde de önemli bir yer edinmiştir.

Kasso, yıllar içinde edindiği deneyim ve birikimin neticesinde kendi sektöründe bir ilke imza atarak Türkiye’nin 71. tasarım merkezini açmaya hak kazanmıştır.

Kahramanlar Camii, Apak Mimarlık

Tasarım ve detayları kısıtlayan panel üretim ölçülerinin sınırlarını genişleten Kasso, dünyada ilk defa 6000 mm genişliğinde genişletilmiş metal levha üretimini gerçekleştirmiştir.

KASSO Metal Panel Sistemlerinde uygulanan genişletilmiş metal paneller farklı şekilleri ve boyutları sayesinde çok sayıda tasarım imkânı sunar. Üç boyutlu formu vasıtasıyla hareketli ve modern mekânlar kurulmasını sağlar.

Milimetrelik hassas CNC makinesi ve diğer en son üretim teknolojileri ile çeşitli malzeme, şekil, renk ve ebatlarda özel delikli desenler ve şekiller oluşturabilmekte ve tasarımcıların hayallerindeki mekânı oluşturmalarında sonsuz imkân sunmaktadır.

Iyzico Projesi, Alataş Mimarlık

Çift kabuk geçirgen metal cephe uygulamalarında, modern bina tasarımında, çoğunlukla estetik kaygılara dayanan belirgin bir eğilim bulunmaktadır, oysa temel enerji tasarrufu prensiplerinin dikkate alınması gerektmektedir. Bu uygulamalar estetik ve görselliğin ötesinde yapının iklimlendirilmesini ve %30-40 varan enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Bursa Estetik International Projesi / AAD Mimarlık

2019 yılı itibariyle 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Kasso, standart ürün ihtiyaçları dışında müşterilerden gelen taleplerde projeye özel üretim ve detay çözümü hizmetleri sunmakta ve bu süreci diğer disiplinlerle entegre bir şekilde yürütmektedir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)