Kamuda Şeffaflık Vurgusu...

Boston’ın yarım saat kuzeyindeki Massachusetts-Lowell kenti, eyaletin ilk LEED Platinium sertifikalı adliye binası olan Lowell Adalet Merkezine  ev sahipliği yapıyor. Boston merkezli Finegold Alexander Architects tarafından tasarlanan 146 milyon dolar bütçeli adliye binası,  Lowell ve Cambridge civarında bulunan eski ve işlevsiz binalardaki mahkeme ve hizmet ofislerini birleştiriyor. Lowell Adalet Merkezi ayrıca şeffaflığı, yerel tarihi ve toplum duygusunu vurgulayan yeni ve samimi bir kamu hizmetini temsil ediyor.

Lowell Ulusal Tarihi Parkı içinde 3,2 dönümlük bir alanda yer alan Lowell Adalet Merkezi, kentteki Hamilton Canal Bölgesi geliştirme imar planının temel taşlarından biri. 265.000 metrekarelik modern binada 17 mahkeme salonu, çeşitli ofis alanları ve yüzden fazla kişinin bekleyebileceği iki katlı bir lobi mevcut.

Finegold  Alexander Architects’in genel müdürü Moe Finegold konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Adalet merkezi, gelenleri güler yüzle karşılayan, sakin bir atmosfer yaratmak üzere tasarlandı. Bu atmosfer bolca gün ışığına, sıcak dokunuşlara ve Lowell’in tarihini ve kültürünü yansıtan halk sanatına da ev sahipliği yapıyor.” Binada farklı dillerde yazılmış adaletle ilgili alıntıları görmek mümkün ayrıca v Lowell’in tekstil konusundaki tarihine saygısını sunan doğal malzemeler ve sanat eserleri kullanılmış. Merkeze toplu taşıma, araba ya da bisikletle kolaylıkla ulaşmak mümkün.

Geniş camlar mahkemelerin şeffaflık prensibini yansıtıyor ve suni ışığa olan ihtiyacını minimuma düşürecek kadar bol miktarda gün ışığına olanak tanıyor. Merkez aynı zamanda yüksek enerji verimliliği standartlarını karşılamak için pasif güneş prensiplerine uygun olarak tasarlanmış. Yüksek ölçüde izole edilmiş duvarların, yüksek performansı mekanik sistemlerin yanı sıra, mahkeme binasında  sertifikanın gerektirdiği kodun yüzde kırkı kadar yüksek oranda performans sağlamak için HVAC sistemi ve fotovoltaik paneller kullanılmış.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)