Beverly Hills İçin Hazırlanan İmar Planı Kenti Yeşil Geçmişiyle Bir Araya Getirecek

Beverly Hilton ve Waldorf Astoria Beverly Hills otellerinin mevcut alanları (7 hektar) yeni bir imar planı ile değişime uğrayacak. Alagem Capital Group ve Cain International tarafından yürütülen One Beverly Hills imar planı süreci için İngiliz mimari firması Foster + Partners kendi projelendirmesini kamu ile paylaştı. Bu plana göre lüks otellerin yerine yeni bir ultra lüks otel alırken, 7 hektarlık inşa alanı aynı zamanda büyük ölçüde yeşil alanlara da ev sahipliği yapacak.

Wilshire ve Santa Monica bulvarlarının kesiştiği noktada üçgen biçiminde bir yapıya sahip olan söz konusu alana, bahsi geçen plan çerçevesinde, 42 suit ve 37 rezidansa sahip ultra lüks bir otel yerleştirilirken aynı zamanda toplamda 303 üniteli iki rezidans binası ve dört katlı bir alışveriş merkezinin de inşa edilmesi öngörülüyor.

Tarihi açıdan tarım alanı olmak gibi bir mirasa sahip olan Beverly Hills’in bu yönünü ortaya çıkarmayı planlayan projede 3,4 hektarlık bir alan 300’den fazla türde bitki ve ağacın yer alacağı bahçelerle değerlendirilecek. Bu yeşil alanın gelişmekte olan kentin ihtiyaçlarına da cevap vermesi bekleniyor.

Projeyle alakalı paylaşılan görsellerde görülebilen rezidans binaları da alçak binalarda da benzer bir estetik tarz kullanıldığı göze çarpıyor. Yeşil alanların RIOS isimli, peyzaj mimarisi üzerine çalışan bir firma tarafından planlandığı projede otel ve rezidans binalarının kendilerine has bahçelerinin de olacak. Toplamda 9 ayrı botanik bahçe, havuzlar, göller ve iki adet birer mil uzunluğunda yürüyüş yolu da projede yer alacak. Tüm yeşil alanların bakımı için kullanılması planlanan nem sensörleri sulamaya yönelik optimum verimliliği tesis edecek.

One Beverly Hills ile hedeflenen kazanımlar arasında platin seviyesinde LEED ve WELL sertifikaları yer alıyor. Bunları elde etmek için ise düşük karbon salınımlı malzemelerle birlikte akıllı lüks teknolojileri, LED aydınlatma üniteleri ve sessiz HVAC sistemlerine yer verilecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)