Yaya Dostu, Yeşil ve Karbon Salınımı Düşük Mahal Projesi: Net City

Uluslararası tasarım firması NBBJ, toplam 2 milyon metrekareden fazla alanı etkileyecek bir imar projesi üzerinde çalışmaya hak kazanmış durumda. Net City ismi verilen bu şehir bölge imar planı, Çin’in en büyük internet firması Tencent için, Shenzhen bölgesi üzerine tasarlanacak. 

Yeşil koridor ve enerji üretici sistemlerin yanı sıra insan odaklı gerçekleşecek Net City’nin tasarımında yeşil alanlar önemli yer kaplayacak. Çin’in Sponge City (sünger şehir) inisiyatifinin hedeflerini karşılayıp yağmur ve kasırgaların getirdiği suyu bünyesinde yönetecek olan bölge, firmanın önümüzdeki yıllarda artacak ihtiyaçlarını karşılayacak.

Tencent için üretilecek ofis binasını merkez alan imar planına aynı zamanda okul, alışveriş merkezi ve diğer sosyal donatılarla birlikte çeşitli yaşam alanları da dahil edilecek. 

Doğa ile güçlü bağlar kuran yapıları bir araya getirerek biçimlendirilecek olan projede yer alan binalar tek katlı müstakil yapılardan üç katlı kulelere uzanan bir çeşitlilikte biçimlenecek.

Trafiğin yer altına indirileceği projede metro, otobüs ve shuttle sistemleri ve yayalar, bisikletler ve otonom araçlar tarafından kullanılacak olan yeşil koridor yaya dostu bir kent ortamı tesis edilmesine katkıda bulunacak. 

Geniş yer kaplayacak yeşil alanların yanı sıra çevreci hassasiyetlerin yeşil yapı malzemeleri ve sürdürülebilir inşa teknikleriyle destekleneceği Net City’de yer alacak binaların çatılarına yerleştirilecek olan güneş panelleri ve yine bu çatılarda kullanılacak olan yeşil çatı tekniği ile bölgenin toplam karbon ayak izini minimumda tutmayı hedefleniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)