Doğal, Modüler, Yerel

Morris + Company, öncü mimar Walter Segal’ın 1965 yılında inşa ettiği ikonik köy evi için gerçekleştirilecek ek bina projelendirmesi konusunda sundukları teklife onay aldılar. Highgate Residence’a ek olarak inşa edilecek bu ahşap yapı, eklemleneceği projenin özgün çizgilerine sadık kalırken aynı zamanda çağdaş bir müdahale olma özelliği de taşıyor.

Üç odalı ve iki katlı olması planlanan ek binanın inşasına Ocak 2021’de başlanıp aynı yılın Ekim ayında sonlandırılması öngörülüyor. Segal’ın prefabrik öğeler üzerine kurulu, ahşap çerçeveli mimari çizgisini yine onun hafif, yeterli ve sürdürülebilir mimari anlayışıyla tamamlayacak olan ek yapı, bir yanıyla sokağa açılırken diğer yanı iç bahçeye bağlanıyor. 

Segal’ın tesis ettiği mimari yaklaşımı takip ederken modern ve bağlamsal bir karaktere sahip olacak ek binanın giriş katında merkezde bir oturma odasıyla birlikte çalışma odası yer alırken üst katta iki cephesi de bahçeye bakan bir yatak odası bulunacak.

Highgate Residence’ın özgün mimari planında yer alan zig-zag formunu takip edecek yeni inşa planı iç mekânda görsel bir devamlılık sağlıyor. İnşasında doğal yapı malzemesi ahşaptan yapılma öğelerin kullanımı ile devamlılık hissi güçlendirilirken binanın temeli geri dönüştürülmüş yapı malzemeleri ile yapılacak.

Segal’ın halihazırda mevcut olan yerel ve doğal malzeme kullanımı, modüler tasarım ve hafif/kolay taşınabilir malzeme tercihi yaklaşımlarını takip eden ve teferruatlı temel atma aşamalarından kaçınan proje, bu yönüyle gelecekte kendine başka eklemeler yapılmasını da mümkün kılıyor. Buna ek olarak çeşitli biçim ve boylarda kendilerine yer bulacak olan pencereler, tüm iç mekânın doğal ışığa ulaşımını kolaylaştırıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)