Felsefesi Uyumluluk Üzerine Kurulmuş Bir Proje

Reimers Risso Arquitectura tarafından tasarlanan House Luisina, sanatla iç içe bir proje. İçinde bir fotoğraf stüdyosu bulunduran yapı, dört farklı genişleme projesi hesaba katılarak inşa edilmiş. Kullanıcının ihtiyaçlarına uyumlu ve değişim konusunda onun tercihlerine tamamen adapte olabilecek şekilde inşa edilen yapıya bir stüdyo ya da sergi salonu eklemek mümkün. Hem mekânsal hem de işlevsel açıdan bilinçli şekilde çok az domestik alana sahip olan projenin amacı iç ve dış mekân arasındaki geçirgenlik oranını arttırmak.

Bunu sağlamanın yolu olarak Reimers Risso mimarları, galeri ve verandalardan oluşan bir sistem yaratmayı tercih etmiş. Proje içinde yer alan alanların hemen hepsi çoklu dokuya ve farklı kullanım olasılıklarına sahip. Oluşturulan iç mekân alanlarının büyümeye, küçülmeye ya da kısacası dönüştürülmeye hazır halde tasarlanmasının altında da aynı mantık yatıyor. Geleceğin beraberinde getireceği ihtiyaçları en kolay şekilde hayata geçirmeye olanak sağlayan House Luisina, tasarımcılarının tanımına göre, bitmiş bir üründen ziyade kendini ortaya çıkarmaya devam eden bir proje. Kurumsal yapıların sürekli değişen ihtiyaçları ve gereksinimleri göz önünde bulundurulacak olursa, mimari firmanın aldığı bu karar sürdürülebilirlik açısından daha kıymetli bir hale geliyor.

Uyumluluk üzerine kurulmuş felsefesini cam, ahşap ve beton gibi yalın mimari çizgilere uyumlu doğal inşa malzemeleriyle destekleyen proje, ekonomik bir yapısal çözüm olma özelliği de taşıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)