Doğanın İçinde, Doğayla Bütün

ArchiWorkshop tarafından kestane ağacı zengini bir bölgeye inşa edilen Gapyeong Glam Tree Resort, doğal konturlarla çevrili bir yapı. Yapının başladığı alana girerken bir ormanın derinlerine doğru ilerliyormuş hissi yaşıyorsunuz. Mevsimden mevsime değişen görüntüsü ile uzakta yükselen Seori Dağı, bu doğal ortama farklı bir fon tesis ediyor.

Ziyaretçilerin orman ortamını tecrübe etmesi ve Kore’ye has doğa ve kültür öğelerini tanımasını planlayan bir düşünce ile inşa edilen yapı, ağaç yaprağı ve çakıl taşlarını andıran mimari bir bütünlüğe sahip.

Yapının park alanından ağaçların içine doğru uzanan patika, taş bir duvar tarafından çevreleniyor. Yerel taşların parlatılması ile yapı unsuruna dönüştüğü bu duvar, ziyaretçileri yapının kalbine doğru taşıyor.

Yapının ortasında yer alan karşılama merkezi, bir dağ zirvesini andırır biçimde üçgen formunda inşa edilmiş. Yüzer tavan olarak adlandırılabilecek bir çatı modeline sahip olan bu alan, iç mekânda olma hissini ortadan kaldırıp ziyaretçileri hâlâ orman tecrübesinin bir parçası gibi hissetmeye devam etmeleri konusunda cesaretlendiriyor. Vadiyi gören cephesinde ise spa ve havuz yer alıyor.

Mimari yapısında kendisini çevreleyen doğanın farklı unsurlarını yansıtan Glam Tree, farklı fonksiyonlara hizmet eden binaları birbirine bir ağaç yaprağının damarları şeklinde bağlayan iç patikalara sahip.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)