WELL Yeni Merkez Ofis Binası Platin Sertifikaya Uygun Görüldü

Uluslararası WELL Yapı Enstitüsü (IWBI), Manhattan merkezli tasarım firması COOKFOX ile birlikte yeni merkez binalarının projelendirilmesi için anlaştı. Sağlığı odağa alan ofis tasarlama hedefiyle yola çıkılan proje 1912 yılında inşa edilmiş tarihi bir binayı WELL standartlarının geniş ölçüde uygulandığı modern bir ofis alanına dönüştürmeyi hedefliyordu. Yapı, çalışan sağlığına gösterdiği hassasiyet ile platin seviyede sertifika almaya uygun bulundu.

İnsan sağlığını destekleyen topluluklar, iç mekân ve yapı standartları üzerine küresel ölçekte danışmanlık sağlayan IWBI tarafından verilen WELL sertifikası bugün 60’dan fazla ülkede 4 bin 100 binaya verilmiş durumda.

Tasarımcı firma COOKFOX’un müşterilerinin yeni merkez ofisinin yakınlarında yer alan kendi ofisi de altın seviyede WELL sertifikasını 2017 yılında edinmiş. Birbirlerinin ihtiyaç ve stratejilerine tanış olan bu iki firmanın ortak iş yapması bir hayli kolay olmuş. Ortaya çıkan tasarım doğal hava ve ışığın maksimum düzeyde kullanılmasını hedeflerken aynı zamanda geri dönüştürülmüş ve düşük karbon salınımlı yeşil inşa malzemeleri de projede kendilerine yer bulmuş. İç mekânda kullanılan bitkilerle birlikte ışık ve havanın dışarıdan doğal yollarla edinilebilir olması bina kullanıcısını doğa ile bir araya getiren bir iş ortamı yaratmayı mümkün kılmış.

IWBI’nın kendi standartlarının ete kemiğe bürünmüş hali olan yapı, yalnızca bir merkez ofis değil aynı zamanda WELL sertifikasını sergileyen bir portföy gibi. IWBI, standartları benimsemeyi planlayan herkesi kendi binalarını ziyaret etmeye davet ediyor. Mevcut salgın şartlarının gerekliliklerini yerine getirmekte de hiç zorlanmayan yapı, el yıkama üniteleri, havalandırma ve filtreleme sistemleri ve ekstra temizlik protokolleri benimsemiş durumda.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)