Amsterdam Sürdürülebilir Dikey Bir Mahalle Kazanıyor

Mecanoo tarafından Amsterdam’da yükselmek üzere tasarlanan The Brink Tower, 28 kat ve 90 metre yüksekliğe sahip olacak. İnşası tamamlandığında 400 sakine hizmet etmesi beklenen yapı Merkez İstasyon’a vapurla ulaşımın son derece kolay olduğu bir konuma sahip ve Van der Pek ve Overhoeks bölgeleri arasında bir bağlantı teşkil edecek.

Kısa sürede yeşil, sürdürülebilir ve canlı bir dikey mahalle haline gelecek olan kule, farklı tasarımlara sahip çeşitli daireler ile birbirinden farklı insan grupları bir araya getirecek. Bir yaşam, iş, çalışma ve rahatlama merkezi olacak olan yapı, tüm bunları çevreci ve sağlıklı bir ortamda sunuyor olacak. Özellikle genç profesyoneller, genç çiftler ve uluslararası öğrenci ve araştırmacıları hedefleyen The Brink Tower, bu alanda duyulan bir eksikliğe de cevap veriyor olacak.

400 dairenin yer alacağı projede kiralamaya uygun 120 sosyal konut, 30 bakım evi, sakinler için bir toplantı alanı ve 250 normal daire yer alacak. Bunun yanı sıra alışveriş yapılabilecek alanlara, yerel dükkanlara ve yeme içme merkezlerine de ev sahipliği yapacak.

Müstakbel sakinlerinin sosyal yaşantılarının ve geleceklerinin sağlığının önemli bir yer işgal ettiği The Brink Tower planlaması, yapının aynı zamanda yüksek oranda sürdürülebilir olmasını da öngörüyor. Bu amacı gerçekleştirmek için projeye dahil edilecek pek çok sistemin yanı sıra, çatılarda, cephede ve teras alanlarında solar panellere yer verilecek.

Bunların yanı sıra çatılara yerleştirilen sistemler ile su depolaması yapılarak yapı bünyesinde yeşil alanların oluşturulması sağlanacak. Toplanan yağmur suyu aynı zamanda çatı bahçelerinin mevsimsel ihtiyaçlarına cevap veriyor olacak. Yapıya ait ortak kullanıma açık elektrikli araba ve bisikletler ile ekstra çevreci etki yakalanması hedefleniyor.

Sakinleri arasındaki etkileşimi arttıracak biçimde planlanan yapıda ortak mekânlar ve toplantı alanlarına ilgi çekici bir karakter kazandırmak istenirken, yapının sahip olacağı pek çok teras bu biçimde kullanıma sunulacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)