Lüksün Minimalist Öğeler İle Buluşması

Cenevre Gölü’nün hemen güneyinde yer alan Rhône Vadisi’ne hakim bir konumda, Dents-du-Midi dağı üzerine inşa edilen Zen Suite, Montalba Architects tarafından geliştirilen Whitepod Eco-Luxury Hotel’e dahil olan son mimari parça. Lüksün minimalist öğelerle buluştuğu bu kapsül yapı doğal malzemelerden, sürdürülebilir inşa tekniklerine uygun olacak biçimde prefabrik olarak inşa ediliyor. Hotel zincirinin hedefi dağ ekosistemi içinde kişilerin ruhsal uyumlarını yakalayabilecekleri mekânlar oluşturmak.

Mimarların çevre üzerindeki etkiyi azaltmak için platformlar aracılığıyla yerden yükselttiği kapsül yapılar,  kendilerini çevreleyen doğal ortam üzerinde neredeyse hiç etki yaratmıyor. Stadyum tarzı bir güverte üzerine yerleştirilen bu platformlar dağ sırasınca kendilerine yer bulup misafirlerin şahsi bir alanda, engelsiz bir manzara eşliğinde keyifli zaman geçirmesine aracı oluyor.

Zent Suite’in merkezinde kavisli ahşap duvarlar yer alıyor. Her kapsüle bağlı teras alanı bulunurken yapının kendisi de banyo alanının yer aldığı ek bölge de prefabrik olarak inşa ediliyor. Yapının çağdaş havasını muhafaza etmek için dolap ve depo üniteleri gizli biçimde projede kendilerine yer buluyor. Ahşap banyo suyu filtrelemek için zararlı kimyasallar yerine ozon sistemine sahip.

Wu Xing hareketinin her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve enerjiden oluştuğunu öngören felsefesinden etkilenen tasarım, Çin akımının toprak, su, ahşap, metal ve ateş olarak sıraladığı beş elementi bir araya getiriyor. Her köşesi basit bir insani ritüel etrafında dönen bu kapsüllerin fiyatları 670 ila bin 287 dolar arasında değişen gecelik konaklama fiyatlarına sahip.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)