Her Eve Uyan Ofis Kapsülü

Brezilyalı mimarlık firması Atelier Marko Brajovic’in ℓiⱴε (Live) Oca Brasil ile birlikte tanıtımını yaptıkları HOM, her eve dahil edilmesi mümkün olacak taşınabilir bir ofis kapsülü şeklinde yaptıkları yeni çalışmalarını tanıttı. Salgın sonrası evden çalışmaya yönelik ilginin artması nedeniyle oluşan yeni bir talebi karşılamayı planlayan bu tasarım, “güvenli, kontrol edilebilir ve ekipman açısından yetkin” bir çalışma alanını evlerin iç mekânlarıyla organik biçimde bağlamayı hedefliyor.

Marko Brajovic’in “İçinde bulunduğumuz mevcut şartlar yakın gelecekte çalışma hayatının alacağı olası şekillere dahil bilgi veriyor” diyerek izah etmeye başladığı proje, kentlerde yaşayan ve işlerini evlerine taşıyan çalışanların hem iş hem de yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlıyor. “Evde çalışmanın da kendine has zorlukları var; boş bir odayı ya da çocuk odasını ofise çevirerek altından kalkılabilecek zorluklar da değil üstelik” diyerek sözüne devam eden Brajovic, “güvenli, kontrol edilebilir ve ekipman açısından yetkin” çalışma alanlarının konutlara organik biçimde entegre edilmesiyle birlikte daha esnek hale gelen ve kişisel gelişimi iş bağlamında ele almayı mümkün kılan evden çalışma biçiminin pek çok fırsatı da birlikte getirdiğine inanıyor.

İngilizce’deki ev kelimesi (home) ile sesteş olan tasarımın ismi, aslında “home office”’in baş harflerinin ile meditasyon mantrası “om” ile birleşmesinden meydana geliyor. Bunun ardında yatan amaç ise hem ofisi eve getiren hem de kişinin iç dünyasına yönelmesine olanak sağlayan bir tasarım olduğunun altını çizmek.

Tasarım ekibi tarafından “dijitalleşme ile etki alanı genişleyen duyularımızın uzantısı, arayüzü” olan bu çalışma iş dünyası ile bağ kurmaya olanak sağlayan çevrimiçi bir çalışma alanıyla birlikte eğitim ve meditasyon ihtiyaçlarına yönelik bir mekan da temin ediyor. Son müşteriyi hedefleyen bu tasarım kullanıcısının tercihlerini ve kendisiyle kurduğu ilişkiyi veri üzerinden öğrenip, evin içine giren inovatif yanını her daim gelişen bir randımanda tutmayı hedefliyor.

İlk örnekleri kullanıcı ile buluşmaya hazır olan tasarımın hem ulusal hem de uluslararası markette alıcılar tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)