Modüler Sınıf Tasarımı Okula Dönüşü Kolaylaştıracak

Amerikan mimarlık stüdyosu SOM, geçici kullanıma ihtiyaç duyan okullar için yüksek tavanlı, havalandırmalı ve modüler sınıf tasarımı yaptı.

Okul / Ev olarak adlandırılan modüler sınıflar, içinde bulunduğumuz koronavirüs salgınına yanıt olarak tasarlandı ancak ek sınıflara ihtiyaç duyan okullar için de mevcut seçeneklere daha sağlıklı bir alternatif olması amaçlandı.

Modüler sınıflar, birbirinden 1,8 metre mesafede konumlandırılmış 25 öğrenci veya normal bir konfigürasyonda 50'ye kadar öğrenci için sağlıklı iç mekân sunan öğrenme alanları oluşturacak şekilde tasarlanmış.

Altı metre yüksekliğindeki tavanları eğimli çatıdan oluşan sınıflarda, yükseltilmiş bir zeminde her masanın etrafında yer alan havalandırma kanalları ve prizler için ayrılmış modüller bulunmakta.

Ofis projeyi "Tasarım, sınıfı geleneksel modüler sınıf binasının mekânsal kısıtlamalarından kurtarmayı amaçlıyor." şeklinde anlatmakta.

SOM şu günlerde, mevcut okulların yanına, otoparklara ve hatta mevcut çatı alanına kurulabilen modüler sınıf tasarımının prototipinin yapımını gerçekleştiriyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)