Dünyanın En Sürdürülebilir Ofis Binalarından Biri...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin İsviçre'nin Lozan kentindeki yeni ofis binası Olympic House, şehrin dört bir yanına dağılmış farklı ofislerde çalışan 500 çalışanı bir araya getirmek amacıyla yapılmıştır. Sıra dışı bir tasarımla en güncel yeşil teknolojiler kullanılarak yapılan ofis binası birçok ödülün de sahibi olmuştur. 

Olympic House beş temel değer / hedef etrafında tasarlanmıştır: hareket, şeffaflık, esneklik, sürdürülebilirlik ve işbirliği. Dinamik, dalgalı cephesi ile bina her açıdan farklı görünür ve hareket halindeki bir sporcunun enerjisini aktarır. İç mekânı, mümkün olduğunca az yapısal kısıtlama ile tasarlanmıştır. Bu açık ve esnek ortam, şimdi ve gelecekte birden çok çalışma tarzına uyum sağlayacaktır.

Olympic House, şimdiye kadar verilen en yüksek puana sahip LEED v4 Platinum, SNBS Platinum ve Minergie P olmak üzere en titiz üç sürdürülebilir bina sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Bu sertifikalar Olympic House’u dünyanın en sürdürülebilir ofis binası haline getirmiştir.

Çevresel kaygılar etrafında şekillenen tasarım, binayı birden fazla şekilde etkilemektedir. Bina güzel bir parka bağlanır ve bu ortama mükemmel uyum sağlar. Şimdiye kadar yapılmış en sürdürülebilir binalardan biri olan  Olympic House, diğer tüm binaların takip etmesi için bir standart oluşturmaktadır. Binada yeşil bir çatı ve birden fazla terasın yanı sıra çalışanların kullanması için bir spor salonu da bulunmaktadır.

Su tasarruflu musluklar ve tuvaletler su tüketimini azaltırken yağmur suyu tutma sistemleri binaya su sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bu arada, Olympic House enerjisini güneş panelleri ile sağlamaktadır. Yeşil tasarım stratejileri sayesinde Olympic House karbon emisyonlarını düşürür, kaynakları korur, çalışanlar için sağlıklı bir ortam sağlar ve yeşil alanları korur.

Olympic House'un kalbinde yer alan Unity Staircase, kıvrımlı ve hayranlık uyandıran bir tasarıma sahiptir. Binanın farklı tasarımı ve çok sayıda yeşil özelliği, diğerlerine çevreye zarar vermek yerine çevreyi iyileştiren daha sürdürülebilir binalar yaratma konusunda ilham verecektir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)