Dünyanın Halka Açık İlk Sanat Deposu

MVRDV, Rotterdam'daki Museumpark'ta aynalı camla kaplı ve üzerinde bir "çatı ormanı" bulunan kase benzeri Depo Boijmans Van Beuningen'i tamamladı.

2021 sonbaharında halka açılacak olan sanat depolama tesisi, Boijmans Van Beuningen Müzesi'nin sanat koleksiyonunu, 1935'ten bu yana ilk kez tek bir yerde barındırmak için inşa edildi. Boijmans Van Beuningen Deposu, sanat bakım alanlarının yanı sıra, her ikisi de sanat eserleri oraya taşındıktan sonra ziyaretçilere açılacak olan bir depolama alanını içeriyor.

Bu tesis MVRDV'ye göre "dünyanın halka açık ilk sanat deposu" haline geldi ve Hollanda'daki müze ziyaretçileri için "yeni bir deneyim türü" sunacak.

Boijmans Van Beuningen Deposu 12 metre yükseklikte ve 15.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor. MVRDV, yapının görsel etkisini azaltmaya yardımcı olmak için depoyu 1,664 yansıtıcı cam panelle kapladı, kase şekli de ayak izini en aza indirmek için geliştirildi.

MVRDV cephe için, "Yapının yansıtıcı cephesi, etrafını saran her şeyin süslerini taşıyor; Museumpark'ın yapraklı arazileri, bulutlar, Rotterdam'ın dinamik şehir silüeti, yoldan geçen insanlar,"dedi.

"Bu yansıma sayesinde bina, önemsiz boyutta olmamasına rağmen çevresiyle tamamen bütünleşmiş durumda."

MVRDV'ye göre, deponun odak noktası, üst üste binen merdivenler ve sonunda müzenin küratörleri tarafından seçilen sanat eserleri ile doldurulacak olan asma cam vitrinlerle dolu merkezi atriyum.

Bu atriyum, depolama ve sergi alanlarını küratörlerin stüdyolarına bağlayacak ve ziyaretçilere müzenin koleksiyonunu nasıl önemsediği ve koruduğu konusunda nadir erişim ve içgörü sunacak. Halka açıldığında, Boijmans Van Beuningen Müzesi'nin sanat eserleri, çatı restoranı ve heykel bahçesi de dahil olmak üzere tüm binada sergilenecek.

Yapıdaki "çatı ormanı" olarak adlandırılan restoran, 75 uzun huş ağacı ile kaplı ve stüdyo tarafından kayıp yeşil alanı telafi etmek ve şehrin manzarasını sunmak için birleştirilmiş.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)