Havayı Doğanın Gücüyle Temizliyor

Pandemi ile birlikte daha fazla gündeme gelmeye başlayan hava temizleyicilere doğal ve sürdürülebilir bir örnek oluşturan Briiv, %90 doğal ve sürdürülebilir malzemelerden oluşuyor. Filtresi %100 biyolojik olarak parçalanabilir filtre malzemelerinden yapılan Briiv, mevcut en sürdürülebilir ve doğal hava temizleyicisi olabilir. İlhamını doğadan gücünü ise nanoteknolojiden alan bu yeni tip hava temizleyiciler ile sağlıklı iç mekânlar yaratılması mümkün olacaktır. 

Mevcut hava temizleyiciler, cam, elyaf ve plastik kombinasyonundan üretilen filtreleri kullanır. Bu filtreler ortalama 6-8 ay gibi bir sürede kullanım ömrünü tamamlar ve atık sahalarına gönderilir. Briiv, dört doğal ve tamamen biyolojik olarak parçalanabilir materyalin kombinasyonuna sahiptir. Bu filtreler ömürlerinin sonuna ulaştığında; atılabilirler veya tercihen kompostlanabilirler. Atıldıklarında 3-4 ay içinde tamamen parçalanarak toprağa karışır ve dünya üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmaz. 

Briiv’in tasarımcısı Sean Sykes açıklamasında  'Şehir hayatını istiyorduk ama kırsalın temiz havasıyla. Misyonumuz, kaliteden ödün vermeden biyolojik olarak parçalanabilen ve dairesel elektronik ürünler yaratmanın mümkün olduğunu dünyaya kanıtlamaktır.' diyor. Briiv, dört aşamalı bir filtre kullanır; yosun, hindistancevizi lifi, aktif karbon ve yün. Bu katmanların tümü, herhangi bir odadaki hava kalitesini etkili bir şekilde iyileştirmek için birlikte çalışır ve aynı zamanda ömürlerinin sonunda tamamen biyolojik olarak parçalanabilir. Ana gövde, fil otu ve atık patates nişastasının karışımından yapılan kullanım ömrü sonunda tamamen doğal elementlere ayrılabilen vibratör adı verilen yeni bir biyoplastikten oluşur. Briiv, standart 4m x 4m odayı 30 dakikanın altında bir sürede filtreleyebilmektedir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)