EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Bir Satış Ofisinden Daha Fazlası

Pekin, Oslo ve Münih'te uluslararası ofisleri bulunan Rotterdam merkezli bir mimarlık stüdyosu olan Powerhouse Company, 2014 yılında Çanakkale Anten Kulesi'ni tasarlamıştı. Bu kez ofis, Çin'in Chengdu kentindeki bir gelişimin parçası olarak, üzerinde dairesel bir yürüyüş yolu bulunan satış ofisinin tasarımına imza attı.

Yürüyüş yolunun altındaki yapılar, Chengdu'nun Tianfu Bölgesinde, şehrin güney kesiminde yapım aşamasında olan Unis Chip City gelişimi için bir satış ofisi ve karşılama bloğu görevi görecek. Powerhouse Company, bu iki yapıyı, resepsiyon binasını daha kullanışlı hale getirmek için tasarlanmış olan Loop of Wisdom adlı parlak kırmızı bir çatı katı geçidiyle birbirine bağladı.

Stüdyonun kurucusu Nanne de Ru, "Çin'de muhteşem müzeler ve resepsiyon merkezleri oldukça yaygın olsa da, insanların gerçekten keşfedip kullanabilecekleri bir simge yaratmak istedik" dedi. Binalar hafif bir tepe üzerine inşa edildi ve bu dalgalı arazi, iki yapının çatılarını oluşturmak için yükselen 698 metre uzunluğundaki dairesel yol ile bağlandı.

Powerhouse Company'nin ortağı Stijn Kempe, "Manzarayı görmezden gelmek yerine üzerinde çalışmak istedik, bu yüzden onu zarif, yumuşak bir form yaratmak için kullandık. Chengdu'nun bu yeni mahallesinde ortaya çıkan ilk bina olmasına rağmen, bina son derece bağlamsal. Tasarımı, çevredeki doğal peyzajı tamamlayıcı nitelikte ve yumuşak formu, insanları gelip bağlamı ve çevreyi keşfetmeye davet ediyor"dedi.


Binalar alüminyum panellerle kaplanırken, yürüyüş parkuru kauçuk asfalttan yapılmıştır, böylece yol hem koşucular hem de yürüyenler için kullanıma uygundur. Mimarlık stüdyosu, bunun binanın sakinleri tarafından yaşamının ötesinde bir resepsiyon binası olarak kullanılacağı anlamına geldiğini düşünüyor.

Kempe, "Bilgelik Döngüsü, peyzajın bir binayı nasıl etkileyebileceğini ve çok karmaşık bir yapı içinde basitlik ve zarafet elde etmek için parametrik tasarımın nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Dahası tasarımımız, ikonik bir yapıyı gelecekte kolayca yeniden tasarlayacak şekilde şekillendirmede benzersizdir" dedi.

Powerhouse Company, resepsiyon binasının tasarımına ek olarak, projenin konut, ofis blokları, alışveriş merkezleri ve okulları içeren daha geniş gelişimi için tasarım danışmanı olarakta görev yapıyor. Proje tamamlandıktan sonra, resepsiyon bloğu, binanın bitişiğindeki bölge için planlanan okul, kütüphane ve spor merkezine dönüştürülecek.

Fotoğraflar: Jonathan Leijonhufvud Mimari Fotoğrafçılık'a aittir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)