Üç Ağacın Yaşadığı Bir Oda

Stefano boeri, Trentino, İtalya'daki bir açık hava sanat müzesi olan Arte Sella için dairesel ahşap bir enstalasyon tasarladı. Tree-Room isimli enstalasyon, insan ve doğanın uyum içinde var olmasını sağlayan 'üç ağacın yaşadığı bir oda' olarak tanımlanıyor.

İtalyan mimar enstalasyonu ‘Onlarla aramızdaki farkı hissedebiliriz; onların yaşamları ve zamanları, zekaları ve algıları, hareketleri ve istikrarını. Öte yandan, onların önüne oturduğunuzda, onlarla aramızdaki yakınlıkları kavrayabilirsiniz" diye açıklıyor. '

Arte Sella 35 yıldan fazla bir süredir doğal dünya ile insanın sanatsal yeteneği arasında benzersiz bir diyaloğu teşvik ediyor. Stefano Boeri Interiors tarafından bu bağlam için tasarlanan Tree-Room, bulunduğu ortama ve araziye uyum sağlıyor. Arazideki üç ağacı kucaklamak için tasarlanan dairesel yapı 12 metre çapında. FSC ve PFSC sertifikalı Alpin Karaçamı’ndan ve dairesel diskleri destekleyen temeller, yerden yükseliyor gibi görünen nervürlü korten çelik levhalardan yapılmıştır.

Tree-Room, yaşayan doğaya ve çevresine hayran kalmanın mümkün olduğu çeşitli seviyeler oluşturur. Meditasyon için özel bir oda ve açık hava tiyatrosu, görsel olarak geçirgen enstalasyon bir ışık ve gölge oyunu yaratır.

Karaçam yüzeylerini renklendirmek ve yapıyı eskimeye karşı korumak için sürdürülebilir, ekolojik ve yerel kaynaklı demir oksit ve elma sirkesi çözeltisi kullanılmıştır.

Proje: Stefano Boeri Interiors
Sorumlu ortaklar: Stefano Boeri , Giorgio Donà
Proje Yöneticisi:
Jacopo Abbate
Takım: Esteban Marquez, Giovanni Nardi, Pierpaolo Pepi
Fotoğraflar:
Giacomo Bianchi


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)