Modüler ve Prefabrik Bir Konut Sistemi

Londra merkezli mimarlık stüdyosu Morris + Company, Güney Amerika pazarına yönelik MODU isimli modüler ve prefabrik bir konut sistemi tasarladı. Morris + Company, başlangıçta Güney Amerika pazarına yönelik tasarımlardan ilkini Arjantin merkezli prefabrik konut şirketi Phäbb için yaptı. Mimari Stüdyo, tek ev yapmak veya apartman blokları oluşturmak için birleştirilebilen bir dizi esnek modüler sistem tasarladı. 


Morris + Company kurucusu Joe Morris projeyi 'Tasarımı ve esnekliği sayesinde Phäbb MODU, geniş bir alıcı kitlesinin, basit bir evden,  karmaşık ev konfigürasyonlarına kadar çok çeşitli binalar ve tipolojiler oluşturmak için modülleri birleştirmesine izin veriyor. Değişen modüler hacimlerin farklı şekillerde kullanımı, benzersiz alanların yaratılmasına olanak tanıyor' şeklinde tanımlıyor.

MODU sistemi, her biri birbirinden farklı, ancak ortak bir kimliği paylaşan çok çeşitli konut tipleri oluşturmak için monte edilebilen ve yeniden düzenlenebilen 15 modül içeriyor.

Morris, "Bu proje fikrinin temelinde, bir ev sahibinin  potansiyel ihtiyaçlarına 'uyarlanabilir' ve 'esnek' olan modüler bir konsept yaratma arzusu var, kullanıcılara kurallar ve bir düzen 'empoze etmek' yerine, onları özgürleştiriyoruz. Bu şekilde, verimliliği ve kaliteyi artırabilir, maliyetleri düşürebilir, israfı ortadan kaldırabilir ve alım gücünü ve seçimini büyük ölçüde artırabiliriz" dedi.

Morris + Company, MODU sisteminin potansiyel konfigürasyonlarını göstermek için, modüler unsurları kullanarak dört ev tipi tasarladı. DADU Evi olarak adlandırılan ilk ev, dar bütçeli alıcılar için uygun olan küçük bir ev tipi. Her ev, dik eğimli çatısı ve camlı fener çatısı ile 19 - 86  metrekare arasında değişmekte. 

Suburban House ve Beach House, daha büyük evler oluşturmak için daha fazla modülün birleşiminden oluşuyor. Bir avlu etrafında düzenlenmiş Beach House ve bir dış avlu ve park alanına sahip olan Suburban House. Diğer üç tasarımın aksine, Stack House çok katlı bir apartman bloğu. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)