Heykelsi ve Akıllı Bir Ofis Binası

Hong Kong'un ticaret bölgesinin merkezinde, Zaha Hadid Architects tarafından tasarlanan 36 katlı Murray Road projesinin enerji verimli tasarımı sayesinde şimdiden LEED Platinum ve WELL Platinum ön sertifikasını almaya hak kazandı. 

Hong Kong bayrağında yer alan Bahunya çiçeğinden esinlenerek tasarlanan cam gökdelen, kavisli cam cephesiyle daha geleneksel kutu görünümlü komşu gökdelenlerden ayrışıyor. Binayı saran çift kıvrımlı, yalıtımlı cam, binanın soğutma yükünü azaltırken bölgenin güçlü yaz tayfunlarına dayanabilecek yapıda. 

Yüksek dayanımlı bir çelik yapı ile desteklenen kavisli cam cephe, iç mekânlar ve yemyeşil şehir manzarası arasındaki iç / dış mekân bağlantısını geliştirir. Ayrıca bina tabanı, yeni korunaklı avlular ve bahçeler oluşturmak için yerden yükseltilmiştir.

İçeride, ışıkla dolu Grade A ofis alanları sütun içermez ve maksimum esneklik için beş metrelik boydan boya yüksekliğe sahiptir. Bina kullanıcıları; güvenlikten, asansör çağırmaya kadar her şey için, bir cep telefonu, temassız akıllı kart veya biyometrik tanıma sistemi kullanan akıllı bir yönetim sistemi ile caddeden masalarına kadar temassız bir geçişin keyfini çıkaracaklar. 

Kullanıcı sağlığı beklentisini karşılamak için; iç hava sıcaklığını, nemi ve temiz hava hacmini otomatik olarak ayarlayan bina, hava kalitesi izleme sisteminden de faydalanır. Akıllı hava kalitesi izleme sistemi, elektrik talebini azaltmak için tasarlanmış birkaç akıllı sistemden biridir. Örneğin akıllı soğutma tesisi optimizasyonu, yüksek verimli HVAC ekipmanı ve gün ışığı sensörlerinin enerji talebinde %26 azalma sağlayacağı bilinmektedir. Halen yapım aşamasında olan 2 Murray Road projesinde, karbon ayak izini daha da azaltmak için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)