Plastik Boruda Yenilik ve Sürdürülebilirliğin Adı, GF Hakan Plastik

Kuruluşunun 55. yılını kutlayan GF Hakan Plastik, Türkiye sanayisinin köklü kuruluşlarından biri olmanın gururunu taşıyor. 2013 yılında İsviçre merkezli Georg Fischer Corporation’ın Piping Systems (boru sistemleri) bünyesine dahil olan GF Hakan Plastik, alanının iki öncü markasının gücünü arkasına alarak yoluna devam ediyor.

Türkiye’de plastik boru sektöründe gerçekleştirdiği yeniliklerle ilklerin adresi olan GF Hakan Plastik, müşteri ihtiyaçlarını doğru tanımlama, hizmet ve ürün kalitesini iyileştirme, inovasyonu iş süreçlerine yayarak müşteri ihtiyaçlarına hızlı yanıt verme ve portföyü daha yüksek katma değerli iş ve hizmetlere kaydırma konularında önemli adımlar atıyor.

Türkiye’nin ilk sessiz borusu Silenta‘nın üreticisi olan GF Hakan Plastik, Silenta Ürün Grubu ve Aquasystem Ürün Grubu’na eklediği ürünleri ile sektör için yine ilklerin adresi oluyor. GF markası ile Türkiye ile eş zamanlı dünya pazarına sunulan GF Silenta Extreme ve GF Aquasystem PP-RCT ürünleri, yapıların temiz su ve atık su sistemleri için güvenli ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunuyor.

GF Silenta Extreme, yangın regülasyonlarına tümüyle uygun, polipropilen bazlı ve halojen grubu elementleri içermeyen formülasyonu ile Türkiye’de sektöründe tek olma özelliğine sahip bulunuyor. Yanmaya karşı oldukça dayanıklı bir performans sergilemesine (EN 13501’e göre B-s1; d0) ek olarak, hem üretiminde hem de yanma esnasında, doğaya en çok zarar veren sera gazlarından olan kloroflorokarbon (CFC) gazları açığa çıkartmamasıyla da çevreci yönüyle kullanıcılardan tam not alıyor.

Silenta Extreme özellikleri

- Halojen içermeyen üstün yapı: Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında ülkemizde yangın sınıfları tayini için TS EN 13501 standardı uygulanıyor. EN 13501 yanma normlarına göre B-s1; d0 sınıfında sertifikalandırılıyor.

- Ses geçirmeyen çok katmanlı yapı:

GF Hakan Plastik sessizlik kelepçeleri ile EN14366 standardına göre göre 4 l/sn’de 18 dB(A) ses performansına sahip bulunuyor. 3 katmanlı bir yapıya sahip olan Silenta Extreme; İç katmanının pürüzsüz yapısı ile mükemmel akış performansı sergiliyor, yüksek moleküler yapıya sahip orta katmanı, ses dalgalarının emilimini sağlıyor ve dış katman ise yüksek sıcaklık ve darbelere dayanıklılık sergiliyor.

- Ürün çeşitliliği: PP bazlı Silenta Extreme Boru Sistemi, d50-d200 mm çap aralığında üretilebiliyor.

- Korozyona karşı mükemmel direnç ve uzun servis ömrü: Yüksek darbe dayanımı sayesinde kullanıldığı sistem içerisinde dayanıklılığını koruyor. Anti Shrink Sistemi ile birlikte borular ve ek parçaları, atık sistemlerinin sorunsuz bir şekilde uzun yıllar hizmet vermesini garanti ediyor.

- Kolay kurulum ve sızdırmazlık: Özel muf yapısı ile kolay ve hızlı bir şekilde kolay kurulum imkanı sunan Silenta Extreme, özel conta yapısı ile de su sızdırmazlığını garantiliyor.

- %100 geri dönüşüm.

Ham maddesi PP-R’dan farklı olarak özel bir kristallenme işlemi uygulanan (ß-nucleation) GF Aqausystem PP-RCT Boru Sistemi, bina içi su tesisatlarında daha yüksek sıcaklıklarda ve daha yüksek basınç altında çalışma imkanı sunuyor.

PP-RCT ile üretilen standart (düz) ve cam elyaf katmanlı (fazer) borular, d20-160 mm aralığında ve SDR7.4 ve SDR9 basınç sınıflarında geniş bir ürün gamı ile üretilebiliyor. Aynı sıcaklık ve basınç koşullarında, PP-R sistemlere göre daha ince cidar yapısı (et kalınlığı) ile yüksek dayanıklılığa sahip PP-RCT borular, daha geniş iç çap ile daha yüksek akış performansı yakalıyor. Ayrıca, ince cidarlı ürünlerin kullanılmasıyla, toplam mekanik tesisat ağırlığının daha hafif olmasına da katkıda bulunuyor.

Üstün Özellikler:

-Yüksek sıcaklıklarda yüksek basınç dayanımı

-Daha yüksek iç çap, daha yüksek akış kapasitesi

-Düşük ısıl uzama katsayısı

-PP-R ek parçalarla mükemmel uyum

-Yeni nesil hammadde

- Klora karşı yüksek dayanım

- Uzun servis ömrü

Ürün standartlarını müşterilerine istediği kalitede ve devamlılık sağlayacak şekilde sunan GF Hakan Plastik, uluslararası kalite standartlarına sahip bulunuyor. Plastik boru sektöründe alınması en zor sertifikalardan biri olan İsveç Nordic Polymark sertifikasına sahip ilk ve tek Türk firması konumunda.

Ürün kalitesinin yanı sıra, sistem kalitesini de 1996 yılından beri İngiliz BVQI firması tarafından verilen TS EN ISO 9001:2015 sertifikası ile belgelendiren GF Hakan Plastik, bu konuda da çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

GF dünyanın en sürdürülebilir şirketleri arasında

GF Hakan Plastik’in bünyesinde bulunduğu İsviçre merkezli Georg Fischer (GF) dünyanın sayılı yayınlarından biri olan Wall Street Journal gazetesinin dünya genelinde gerçekleştirdiği en sürdürülebilir şirketler çalışmasında 9. sırada yer aldı. 2019 yılı verilerinin iş modeli ve yenilik, çevre, sosyal katılım ve insan kaynakları olmak üzere dört kategoride incelendiği çalışmada dünya genelinde 5.500 şirket değerlendirildi. GF, özellikle insan kaynakları alanında gerçekleştirdiği çalışan ve işyeri sorunları yönetimi konusunda en yüksek oyu alan markalardan biri olarak listede 7. sırada yer aldı. Güvenli su temini ve hafif bileşenlerle enerji tasarrufu konusundaki çalışmaları da göz önünde bulundurularak genel sıralamada ilk 10 firma arasında 9’uncu oldu.

33 ülkede 57 üretim tesisine ve yaklaşık 15.000 çalışana sahip olan Georg Fischer, GF Piping Systems (Boru sistemleri), GF Casting Solutions (Hafif Döküm Çözümleri) ve GF Machining Solutions (Talaşlı İmalat Çözümleri) alanlarında faaliyet gösteriyor. 3 ana iş alanına sahip olan GFPS, üst yapı, alt yapı ve endüstriyel alana yönelik ürünler sunuyor.

GF Hakan Plastik, 2013 yılından bu yana GF Piping Systems (Boru Sistemleri) bünyesinde bulunuyor. GF Piping Systems, içme suyunun güvenli ve hijyenik dağıtımının yanı sıra gaz ve kimyasalların güvenli dağıtımını sağlıyor. GF’in tüm dünya genelinde uyguladığı politikaları bünyesine entegre eden GF Hakan Plastik, Türkiye’de sürdürdüğü şirket içi iş modelleri, ürün geliştirme ve üretim süreçlerini aynı kararlılıkla sürdürüyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)