LEED Gold Sertifikasını Hedefleyen Ofis, Çalışanların Refahını Arttıracak

Merkezi Milan’da bulunan firma Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV), enerji firması Enel’in tarihi Roma’daki genel müdürlüğünün sürdürülebilir renovasyonu için hazırladıkları planları açıkladı. İnovatif ve sürdürülebilir ilkelerin esas alındığı bu renovasyon toplamda yaklaşık 80.000 m2’lik bir alanı kapsayacak ve çalışanların fiziksel ve mental sağlığını arttırmak amacıyla çalışma alanlarını doğal ışık ve yeşillikle yeniden tasarlayacak. Modern ve aydınlık ofisler Gold seviyesinde hem LEED hem de WELL sertifikasyonlarını almak amacıyla biyoklimatik ve biyofilik ilkelere uygun olacak.

Viale Regina Margherita’da bulunan Enel Genel Müdürlüğü birbirine bağlı 7 binadan oluşuyor. Tarihi Roma'daki önemli konumu göz önünde bulundurulduğunda mimarlar, renovasyonu binanın şehirle ilişkisini tazeleyecek ve genel müdürlüğü modernize edecek büyük bir kentsel yeniden inşa etme projesi olarak çerçevelendiriyor.  Tasarım, “bina-şehir”konsepti uygulayacak. Bu konseptte, merkezi yapının kuleleri, şeffaflığı arttırmak amacıyla modern cephedeki geniş camlarla tamamlanacak.

Roma Şehri Kentsel Planlama Meclis Üyesi Luca Montuori, “Enel ofislerinin yeniden değerlendirilmesi, tarihi bölgeye ek olarak, birkaç binayı içeren ve tüm bir kentsel sektörü etkileyen, tarihsel niteliklerini artıran, aynı zamanda daha yenilikçi ve sürdürülebilir alanlar yaratan bir yeniden geliştirme başlatmayı mümkün kılıyor. “Citterio Viel firmasının geliştirdiği proje sayesinde, geleceğin vizyonunu, bu zorlu tarihsel andaki işyerine yansımayı, mevcut kentsel morfolojilerin çağdaş bir şekilde yeniden yorumlanmasını dikkatle birleştirmenin nasıl mümkün olduğunu gösteren bir örnek. Anahtar, şirketin şehirle yenilenmiş bir ittifak tercihi sayesinde şehrin sembolik binalarının iyileştirilmesi. "

Bina bilgi modellemesi (BIM), sürdürülebilir tasarım, verimli inşaat yönetimi ve sorumlu bina operasyonları sağlamak için yenilenen genel merkezin tasarımını bilgilendirmek için kullanılacaktır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)