Xin Wei Yi Technology Parkı Enerji ve Su İhtiyacını Azaltıyor

Nanjing şehir merkezinden yaklaşık 6.5 kilometre uzakta Yangtze River kıyısı boyunca konumlanan Nanjing Eco Hi-Tech Adası Çin’de çevre sakinleri ve turistler için ekolojik bir destinasyon ve sürdürülebilirlik kaynağı olarak hizmet verecek.

The Xin Wei Yi Teknoloji Parkı adanın ana köprüsüne bitişik ve şehrin yeni iş merkezi bölgesinin karşısına konumlanacak. Xin Wei Yi Teknoloji Parkı tasarımın ana planından geliştirilecek ilk arazi.

Etkileyici bir çatı çizgisine sahip olan fuar alanı ziyaretçi ve vatandaşlar için adaya şehir merkezinden yaklaşırken kalıcı bir ilk izlenime ilham vermek için tasarlandı. Sekiz çatı zirvesi her birinde doğal ışığı geniş zemin plakalarına yönlendirmek için bir göz veya "hafif top" bulunan bölgeye komşu Zhong ve Stone Dağları'nı sembolize ediyor. Bu ışık topu konsepti geniş iç avlular ile bütünlenmiş sekiz adet beşgen şekilli araştırma yapılan ofis binalarının tasarımının büyütülmesidir.

Xin Wei Yi Teknoloji Parkı’nın planları New york Central Park’ın 20 şehir bloğu ile karşılaştırılabilecek 13,4 hektar büyüklüğünde bir alan anlamına geliyor. Merkezi bir hat boyunca kümeler halinde tasarlanan kampüs bina kiracıları arasında görüş alanı ve etkileşimi arttırırken aynı zamanda açık bir park hissi veriyor. Tasarım sıklıkla hızlı gelişimin çevresel etkiden fazlasına maliyet ve kullanılabilirliğe odaklandığı Çin’de tasarım pratiği hakkındaki kritik bir iletişime değinmek için birçok yeşil elementi bünyesinde barındırıyor.

Fuar alanının çift katmanlı çatısı gölgeleme sağlayan olukları kolonlarla desteklerken aşırı enerji tüketiminin çarpıcı bir şekilde azaltılmasına yardım ediyor. Jeotermal ısı pompa sistemi karşılaştırılabilir konvansiyonel binalardan %30 daha az enerji tüketimi sağlıyor. Ofis araştırma binaları birkaç mağaza sayesinde zeminde yükseltilmiş durumda ve dikey yüzeyler pasif soğutmayı sağlamak amacıyla stratejik olarak yerleştirilmiş. Her bir ofis araştırma binasındaki çatı zirvesi bahçeleri, su akışını elimine ediyor ve çalışanlar ve ziyaretçiler için manzaraya yeşil bir vaha dâhil ederken yerel vahşi yaşam için bir sığınak görevi görüyor.  Yağmur suyu toplama stratejileri, geleneksel sistemlerle karşılaştırıldığında sulama için gerekli su tüketimini %50 oranla düşürüyor. Çünkü yerel bitki ve ağaçlar peyzajın %30’undan fazlasını kaplamakta.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)