OMA Chengdu Geleceğin Bilim Şehrini Tasarlama Yarışmasını Kazandı

OMA ve GMP Çin’deki Chengdu Geleceğin Bilim ve Teknoloji Şehri İmar Planı ve Tasarım yarışmasını kazandı. Ekip batıda Uluslar arası Eğitim Parkı ve güneydoğuda GMP liderliğindeki Transit Odaklı Kalkınma’yı (TOD) bünyesinde barındıracak mimar planının tamamının ilk fazını geliştirecek. Pilot proje Chengdu’nun doğusundaki yeni havalimanının çevresinde şehrin gelişimini yönlendiren inovasyon endüstrisinin bir parçası.

460.000 metrekarelik Uluslar arası Eğitim Parkı’nda öğrenci yurtları, kamu programı, ulusal laboratuvarlar ve inovasyon ofislerinin yanında birçok üniversite için eğitim programı da yer alacak. Ekibin de belirttiği gibi binaların terasları olacak ve böylece çevrenin doğal formunun bir uzantısı haline gelecek. 

Kampüsün merkezi bir vadi olarak şekillendirilecek ve sembol olacak kompleks bir binaya sahip olacak. “80.000 metrekarelik bina eğitim yaşamının kalbini oluşturacak ve içinde üniversite kütüphanesi, öğrenci merkezi, oditoryum, laboratuvarlar ve ofisler yer alacak.”

OMA’nın ortağı Chris van Duijn projeyle ilgili “ Bu proje ile geleneksel araba odaklı karayolu ağına dayanan tipik imar planına bir alternatif oluşturmayı umuyoruz. Çevrenin coğrafyasını temel alan bir tasarım yaratmayı amaçlıyoruz. Umuyoruz ki mimari ve peyzaj arasındaki ilişki, eğitim için inovatif fikirlere ilham verecek dinamik bir çevre ile sonuçlanacak” dedi. OMA’nın tasarımına Chris van Duijn, Ortağı Ravi Kamisetti ve Proje Mimarı John Thurtle liderlik ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)