Orchard House Daha Parlak Bir Gelecek İnşa Ederken Geçmişi Onurlandırıyor

Birçok bina etrafını çevreleyen doğal yaşama uyum sağlamak için tasarlanır. Orchard House ise saygı göstermek için inşa edildi. Seattle merkezli mimarlık firması Fivedot tarafından tasarlanan ev, eski bir bağın içinde. Aslında bağdan geriye kalan ağaçlar halen binanın arka bahçesinde.

Seattle’ın Greenlake bölgesinde konumlanan Orchard House 308 metrekarelik muhteşem bir tasarıma sahip. İstiflenmiş hacimler farklı iç ve dış alanlar yaratıyor ve farklı çıkıntılar ile kesişim alanları ise eve birçok ilginç alan katıyor. Ev geniş pencereleri ve büyük kapılarıyla dış dünya ile teması arttırıyor. Bu insan yapay ile doğal güzelliğin güzel bir harmanı ve 19. yüzyıl bağlarını onurlandırmanın mükemmel bir yolu.

Bu sürdürülebilir tasarım dışardan gelen gürültüyü engellemek için ön tarafta konumlandırılmış üç büyük su sarnıcını da kapsıyor. Bu sarnıçlar çatıdan aldığı yağmur suyunun evin su tesisatında kullanılabilmesine olanak veriyor. Orchard House ayrıca ağaçlarla kaplı bir peyzajın tam karşısında duruyor. Bu ev, çevredeki dünyayla güzel bir şekilde harmanlanan çeşitli doğal, sürdürülebilir, yerel ve geri kazanılmış malzemelerle yapılmış bir yapı.

Tüm bunlara ek olarak büyük pencereler hem doğal ışık hem de pasif soğutma sağlıyor. Banyodaki makyaj masası, bölgenin adliye binasının yapımı sırasında sökülen bir ağacın öğütülmesinden elde edilen doğal-işlenmemiş kenarlı büyük bir levhadan yapılmış. İç mekânın tüm zeminlerinde cilalanmış beton kullanılmış ve sürgülü kapılar ise çevredeki bir hurdalıktan geliyor. Eşsiz bir son dokunuş olarak ise bağın ağaçları arasında arka verandanın sınırını çizen bir yağmur bahçesi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)