Second + Delaware Dünyanın En Büyük Pasif Konut Projeleri Arasında Yer Alıyor

2020 sonbaharında Kansas City River Market’ta açılan Second + Delaware kompleksi benzerlerinden %80-90 daha az enerji tüketiyor. Dünyadaki pasif konut projelerinin en büyüklerinden biri.

Apartman kompleksinin 50.235 metrekarelik yüksek iç alan hava kalitesi ve sağladığı büyük enerji tasarrufu, Arnold Development Group ve Yarco tarafından ortaklaşa geliştirilen ve geleceğe ışık tutan projenin bir iceberg gibi sadece görünen kısmı.  

Arnold Development Group’un Yöneticisi Jonathan Arnold proje ile ilgili şunları söyledi: “Şuan, geliştiriciler için her zamankinden daha büyük düşünmenin zamanı. Dünyayı inşa etmek için daha güvenli, daha sorumlu ve aynı düzeyde güzel çözümler üretmek için ihtiyacımız olan tüm teknolojiye sahibiz. Umuyorum ki, Second + Delaware sektörümüzü ileri götürecek itici güç olacak”.

Sürdürülebilir tasarım ve inşaatın en iyi pratiklerinin uygulandığı binada, İtalya’dan ithal edilen ve üç cam sertifikasına sahip pencereler kullanıldı (çoğu binada sadece iki camlı pencere bulunuyor).

Dünyanın lider enerji tasarruflu çoklu hane kompleksinin diğer öğeleri ise şunlar: Solar paneller, yeşil çatı kaplama sistemi, LED aydınlatma aksesuarları, modern pencereler ve ana müteahhit Crossland Construction tarafından şehir dışında üretilip Kansas City’ye getirilen özel üretim 40 santimetrelik özel yapım prekast beton duvarlar.

Diğer sürdürülebilir özellikleri arasında dışarıdan içeriye kesintisiz temiz hava akış sağlayan özel bir dış hava sistemi olan DOAS ile HVAC sistemi (Isıtma, Havalandırma ve Soğutma), yeşil bir çatı ve 760 adet güneş paneli yer alıyor.

Projeyi geliştirilenlerin belirttiğine göre Second + Delaware global olarak ölçeklendirildiğinde yıllık olarak atmosferdeki 10 milyar ton karbondioksiti ortadan kaldırma potansiyeline sahip.

276 ünite bulunan kompleks, içinde tuzlu su havuzu bulunan merkezi bir avluyu çevreleyen stüdyo, bir ve iki yatak odalı dairelerden oluşuyor. Kompleksin zemin altı park alanı,  spor salonu ve yoga stüdyosu, toplantı ve dinlenme alanı ve etkinlik odalarında pasif konut tasarımı ve inşaat metotları kullanıldı.

Yarco’nun CEO’su Jonathan Cohn şunları dile getirdi: “Yarco’da biz mülk yönetimi ile refah yönetimi arasında fark olduğuna inanıyoruz. Biz bu projede ortak geliştirici olarak yer alırken tüm projelerimize de aynı şekilde yaklaşıyoruz: hizmet verdiğimiz konut sakinlerine ve topluluklara daha kaliteli bir yaşam sunmak”.

2018 yılının Kasım ayında başlanılan projenin toplam maliyeti 71 milyon dolar.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)