Biyofilik Tasarımlar, Geleceğin Mimarisine Yön Verecek

Sürdürülebilir geleceğin odağında mimarlık ve inşaat süreçlerinin etkilerinin masaya yatırılarak yenilikçi fikirlerin ele alındığı “Nefes Alan Bir Dünya için Tasarım” temasıyla düzenlenen Yeşil Rapido 2021 konferans serisinin son oturumu 14 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek. Ulusal ve uluslararası birçok isme ev sahipliği yapan konferans, 3. ve son oturumunda da mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak.

Ekoyapı Dergisi, ArcheThink ortaklığı, Dörken Sistem stratejik ortaklığı ve Roca’nın konferans sponsorluğunda gerçekleşecek olan son oturumda, biyofilik tasarımların doğal ve çevreye duyarlı yapısıyla yaşam alanlarına sunduğu konfor ve pandemi sürecinin getirdiği doğada olma isteğinden doğan küçük, taşınabilir evlere artan talep ele alınacak. İki bölümden oluşan konferansın açılış konuşmasını Biyofilik Lensle Geleceğin Mimarisi başlıklı konuşması ile GG-loop Kurucusu Giacomo Garziano gerçekleştirecek.

Açılış konuşmasının ardından düzenlecek Doğayla Yaşamak; Küçük Ev Hareketi paneli kapsamında PIN Mimarlık’ın Kurucu Ortakları Fikret Sungay ve Salih Küçüktuna konuşmacı olarak yer alacak. Tiny House akımından, kırsal nitelikteki alanlarda gerçekleştirilen pratik konut çalışmalarına kadar birçok konunun ele alınacağı panel, soru-cevap bölümleriyle interaktif olarak gerçekleşecek. Programa konferansın ilk iki oturumunda olduğu gibi sektör temsilcilerinden büyük ilgi bekleniyor.

“Biyofilik tasarım ile doğal ve içinde yaşayanları mutlu eden bir yaşam biçimi mümkün”

GG-loop Kurucusu Giacomo Garziano, ‘Biyofilik Lensle Geleceğin Mimarisi’ adlı konuşmasında biyofilik tasarım ile inşa edilen çevreye duyarlı yapılar ile doğal ve içinde yaşayanları mutlu eden bir yaşam biçiminin mümkün olduğunu anlatacak. Garziano, yapıların tasarım ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerinin azaltılması yönünde, sonuçları kanıtlanmış gerçek öneriler sunacak.

Tiny House akımı “Doğayla Yaşamak; Küçük Ev Akımı” panelinde konuşulacak

Oturumun ikinci kısmında ise PIN Mimarlık’ın Kurucu Ortakları Fikret Sungay ve Salih Küçüktuna, pandemi ile artan doğada olma isteği ile küçük, taşınabilir evlere artan talebi ele alarak “tiny house akımı”nı gerçekleştirdikleri proje örnekleri ile anlatacak. Katılımcılar, PIN Mimarlık'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve büyük çoğunluğunu doğada ve kırsal nitelikteki alanlarda gerçekleştirdiği mikro ölçekli kabinlerden, farklı ölçeklerdeki konut yapılarına kadar olan pratiklerini, küçük ev hareketi / tiny house movement ile ilgili düşüncelerini kendi deneyimleri üzerinden dinleyecek.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonellerini buluşturmaya devam eden konferans serisi Yeşil Rapido 2021, 14 Nisan 2021 tarihinde saat 18.30’da online olarak takip edilebilir. Konferansa ücretsiz katılım için www.yesilrapido.com üzerinden kayıt yapılabilir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)