Evsizler İçin İnşa Edilen Rengarenk Mikro Ev Köyü

Alexandria Park Tiny Home Village, Lehrer Architects tarafından Los Angeles'ta evsizlere konut sağlamak için tasarlanan 103 mikro ev kompleksidir. Kuzey Hollywood'daki bir parkta dar bir arsa üzerinde yer alan parlak renkli kompleks, üçgen barınaklarında tek seferde 200 kişiye kadar ev sahipliği yapabilir. Bir veya iki kişi konaklanabilen, 2.4m genişliğinde, kare şeklindeki kabinler, evsiz barınakları üreticisi Pallet tarafından üretilmektedir. Proje, Lehrer Architects ile Los Angeles Mühendislik Bürosu'ndan mimarlar ve mühendislerin bir iş birliğidir.

Stüdyo kurucusu Michael B. Lehrer," Los Angeles’taki evsizliği düzeltmek ve ortadan kaldırmak için büyük, küçük, kalıcı, geçici projeler tasarlamak ve inşa etmek için bugün dünyanın en canlı laboratuvarlarından biri " dedi. Evsizlik, Los Angeles'ta ciddi bir sorundur, yüksek kiralar ve uygun fiyatlı konut eksikliği durumu daha da kötüleştirmekte. Haziran 2020'de yapılan şehir için son yıllık evsiz sayısı, sokaklarda, barınaklarda veya araçlarda yaşayan 66.433 kişiyi kaydetti.

Alexandria Park Tiny Home Village, minyatürde bir yerleşim bölgesi gibi düzenlenmiştir ve kabinler, ana cadde tarzı bir caddenin her iki tarafında sıralar halinde düzenlenmiştir. Neşeli renk şemasına uygun olarak, bazı kabinler boyanmış ve geri kalanı beyaz bırakılmıştır. Hangi kabinlerin boyanması gerektiğine karar vermek için Lehrer Architects mimari modellerini aldı ve merkezi caddede bir 3D kamera yuvarladı. İnsanlar kompleksin içinden geçerken renkli işaretleyici işlevi gördüler ve hangi kabinleri boyanacağının seçilmesine yardımcı oldular.

Kabinlerin her biri, onlara bir güvenlik ve sahiplik hissi vermek amacıyla içinde oturan tarafından kilitlenebilir. Ayrıca evcil hayvanlar için belirlenmiş bir oyun alanı vardır. Prefabrik modüler ünitelerden bazıları, ortak bir yemek alanı, duşlar ve tuvaletler, çamaşırhane, haşere kontrol hizmetleri ve şehir hizmetlerine erişim konusunda yardım almak için bir yer de dahil olmak üzere köy sakinleri için olanaklar içeriyor. Parkın meşe ağaçları yerleşime dahil edildi ve sakinlerin tadını çıkarması için gölgeli yerler yaratmak amacıyla sayıları arttırıldı. Bu sayede sakinlerin parkın ve doğal gölgelendirmenin tadını çıkarmak için köyden çıkmaları gerekmiyor.


Parktaki köyün inşa edilmesi sadece 13 hafta sürdü. Lehrer Architects daha önce Chandler Bulvarı'ndaki plan için daha küçük bir pilot proje üzerinde çalışmış ve süreci hızlandırmak için öğrenimlerini uyguladı. Her bileşen; küçük ev, yönetici römorkları, hijyen üniteleri vb. kesin teknik gereksinimlere sahiptir. Bu gerekliklere aşina olmaları, sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini, köyü çekici ve misafirperver bir topluluk haline getirmeye odaklanılmasını sağladı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)